Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συνάντηση με τον Μ. Παναγιωτάκη είχαν οι έμποροι για τις οφειλές

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχαν την Παρασκευή 12
Ιουνίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Μ. Παναγιωτάκη, στην οποία παρευρέθηκαν ο Γενικός Δ/ντής Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Λ. Καράζαλος, η Δ/ντρια Πωλήσεων κ. Π. Αμανατίδου, ο κ. Δ. Λαμπούσης Δ/ντής μεγάλων πελατών και ο Νομικός Σύμβουλος και Δ/ντής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Α. Μέγγουλης.
Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΣΠ, ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης εξέφρασε τις τεράστιες δυσκολίες που..
αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις στο θέμα της εμπρόθεσμης καταβολής των οφειλών τους στη ΔΕΗ, γεγονός που έχει ως συνέπεια τον κίνδυνο διακοπής παροχής ρεύματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία και την επιβίωσή τους και επεσήμανε την ανάγκη ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους οφειλέτες για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ επέδειξε κατανόηση στη δυσκολία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ως συνέπεια της κρίσης. Αναφέρθηκε στο σχέδιο ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, που βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές δόσεις και ειδικές διευκολύνσεις, καθώς και χαμηλότερο ποσοστό προκαταβολής. Επίσης, όπως ανέφερε, θα λαμβάνεται υπόψη η ανταπόκριση των πελατών, καθώς και η συνέπειά τους στην τήρηση των όρων των νέων ρυθμίσεων.
Διαπιστώθηκε η θετική πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΗ για συνεργασία και για διεύρυνση των τρόπων παροχής υποστήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


 http://energypress.gr/news/synantisi-me-ton-m-panagiotaki-eihan-oi-emporoi-gia-tis-ofeiles

Αρχειοθήκη ιστολογίου