Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΥΛΙΚΑ & ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΟΡΜΕΣ


 Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι μια τεχνική υπηρεσία και είναι φυσικό το
προσωπικό του να αποτελείται επί το πλείστον από τεχνίτες, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου Διανομής.

Σε μια Επιχείρηση που αυξάνουν οι πελάτες της και το Δίκτυο, αντί να συμβαίνει το ίδιο με τους τεχνίτες, αυτοί μειώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα η εργασία τους να γίνεται επίπονη και ταυτόχρονα επικίνδυνη.

Δυστυχώς, εκτός από την τεράστια έλλειψη προσωπικού, έχουμε και έλλειψη των απαραίτητων υλικών και εφοδίων που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της εργασίας και την..
αποφυγή ατυχημάτων, τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ΕΤΕ/ΔΕΗ έχει διαμαρτυρηθεί και έχει επισημάνει στη Διοίκηση τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι τεχνίτες, καθώς καθυστερεί η παράδοση των υλικών και εφοδίων και όταν αυτά δίνονται είναι ελλιπής και πολλές φορές ακατάλληλα, όπως συμβαίνει τελευταία με τις φόρμες εργασίας.

Οι συγκεκριμένες φόρμες είναι ακατάλληλες για την εργασία των τεχνιτών του Δικτύου Διανομής, γιατί δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές των τεχνικών εργασιών του Δικτύου, δεν είναι εύχρηστες και δημιουργούν αντί να λύνουν προβλήματα στην εργασία.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή τους και αντικατάσταση με άλλου τύπου φόρμες, εύχρηστες και προσιτές για την εργασία που χρειάζονται, όπως επίσης και την πλήρη και ολοκληρωτική παράδοση υλικών και εφοδίων στους τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας, υλικά αξιόπιστα και κατάλληλα για την επικινδυνότητα του χώρου.

Παρατηρούνται φαινόμενα μερικής παράδοσης υλικών σε διάφορες Περιοχές της χώρας, χωρίς να τηρούνται κανονισμοί και προτεραιότητες.

Ίσως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει το αντικείμενο της εργασίας της επιχείρησης και το επικίνδυνο της και προφανώς δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην πρώτη γραμμή.

Είναι αυτονόητο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα τηρήσουν τα προαναφερθέντα και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας είναι δεδομένη, καθώς και η απόδοση ευθυνών σε όσους  έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα των πιο πάνω ενεργειών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου