Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Πολλές δόσεις για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ ζητούν οι βιοτέχνες


Ρύθμιση με πολλές δόσεις για τις επιχειρήσεις με οφειλές προς τη ΔΕΗ ζητούν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης, με επιστολή του προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Λαφαζάνη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Μανόλη Παναγιωτάκη Μανόλη.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ «με κάθε μέσο πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε πολλές δόσεις ακολουθώντας το πλαίσιο ρυθμίσεων του Δημοσίου».
Αναλυτικά ο κ. Μαργαρώνης αναφέρει:

Κατόπιν αιτημάτων των μελών μας για την αναγκαιότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ, πέραν των καθοριζομένων από την επιχείρηση πλαισίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, υπάρχει αναγκαιότητα εξέτασης ορισμένων αιτημάτων κατά περίπτωση ώστε να δοθεί μια συνολική ρύθμιση σε επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους.
Και τούτο γιατί, στην πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε μέσο ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις αυτές για να λειτουργήσουν αλλά και για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις ακολουθώντας το πλαίσιο ρυθμίσεων του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων προς τους οφειλέτες τους.  Σας ενημερώνουμε ότι την τελευταία πενταετία έχουν κλείσει περισσότερες από οκτακόσιες (800) βιοτεχνίες στο Ν. Χανίων.
Κύριε Υπουργέ, 
Περισώστε ότι μπορείτε από την παραπαίουσα Ελληνική Βιοτεχνία.

Αρχειοθήκη ιστολογίου