Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΗ:ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

          
Με σταθερά βήματα η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων μετατρέπεται σε Γενική Διεύθυνση Αντεργατικών Πολιτικών. 
     Αποτελεί πλέον γεγονός ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, αποτελεί η υιοθέτηση ενός πλαισίου αντεργατικής πολιτικής με στόχο τον περιορισμό, την απαξίωση ή και την κατάργηση οποιασδήποτε παροχής - διευκόλυνσης των εργαζομένων.
    Μετά την άστοχη προσπάθεια της Γ.Δ.ΑΝ.Π. να υποχρεώσει τους συναδέλφους που υπάγονται στην ειδική προστασία του Ν. 2643/98 (άτομα με ειδικές ανάγκες) και κατά το παρελθόν είχαν εξετασθεί από υγειονομικές επιτροπές, να επανεξετασθούν από τις επιτροπές του ΚΕΠΑ, που πήρε πίσω μετά την παρέμβαση του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, προχώρησε σε τροποποίηση του  πλαισίου των χορηγούμενων οικονομικών διευκολύνσεων προς το
προσωπικό της Επιχείρησης.   
     Και αντί να εκτιμήσει τις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και να προσαρμόσει το υφιστάμενο πλαίσιο στις νέες δυσμενείς συνθήκες, υιοθέτησε ένα πλαίσιο με το οποίο:
    α) Καταργεί μία ολόκληρη κατηγορία δανείων που αφορούσε στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, επίπλων κ.τ.λ., στην επισκευή αυτοκινήτου και σε μετακόμιση!
    β) Αυξάνει το επιτόκιο έως και 33,3% με παράλληλη μείωση των δόσεων, σε κάποιες περιπτώσεις! 
    γ) Μειώνει τα όρια των χορηγούμενων ποσών έως και 44,4% σε κάποιες περιπτώσεις!
    δ) Καταργεί τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους και τους συναδέλφους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές!
    ε) Προβλέπει τη μη χορήγηση οποιουδήποτε δανείου σε συναδέλφους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή θεμελιώνουν εντός της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής του!
  στ) Προβλέπει τη χορήγηση για αγορά αυτοκινήτου μόνο μία φορά και όχι από συγγενή έως και β΄ βαθμού!
     Αντί να εκτιμηθούν οι υφιστάμενες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες και η δυσχερής οικονομική θέση των συναδέλφων και να προβλεφθούν οικονομικές διευκολύνσεις για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οφειλές προς τους τραπεζοκαρχαρίες ή να υπάρχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις μονογονεϊκές οικογένειες, η Διοίκηση της ΔΕΗ δείχνει το μένος της ακόμα και προς τους πολύτεκνους συναδέλφους.
     Πέρα και πάνω από κάθε ερμηνεία της κοινωνικής ευθύνης, πέρα και πάνω από κάθε αρχή του σύγχρονου Management, πέρα και πάνω από κάθε θεωρία παρακίνησης του προσωπικού, με την υιοθέτηση τέτοιων αποφάσεων η Διοίκηση της ΔΕΗ κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει το αντεργατικό της πρόσωπο.
     Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, να προβεί στην αναθεώρηση του πλαισίου των χορηγούμενων οικονομικών διευκολύνσεων με διάλογο με το συνδικάτο και με γνώμονα τις υφιστάμενες συνθήκες και όχι τις αντεργατικές αντιλήψεις κάποιων.     


Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου