Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΔΔΗΕ: Εργαζόμενοι προς Καλογρίτσα: Άμεσα να μπουν (στους λογαριασμούς μας) τα "μαύρα"

Εργαζόμενος του Τοξότη ζητάει «άμεσα να μπούνε τα μαύρα» - Είναι μήνες απλήρωτοι και δεν έχει επίσης μπει μέρος του δώρου, που συνιστά ποινικό αδίκημα



Απίστευτη ατάκα μέλους του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας που αφορά στο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων στην εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ (έχει αναλάβει εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ), να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, νόμιμα και... «μαύρα»!
Διαφορετικά, ξεκινούν άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρία του Χρίστου Καλογρίτσα, που διαμαρτύρονται για την πολύμηνη αναβολή των δεδουλευμένων αλλά και για τις συνθήκες εργασίας.

Η συζήτηση και η τελική απόφαση για την άμεση λήψη δράσεων κατά της ΤΟΞΟΤΗΣ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης χθες το απόγευμα και ώρα 19.00 στα γραφεία του Κλαδικού

Σωματείου Ενέργειας στο κέντρο της Αθήνας.

Στην γενική συνέλευση του Σωματείου είχε προγραμματιστεί ένας απολογισμός της δράσης τους την τελευταία τριετία καθώς και εκλογές για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής καθώς και για την επιλογή Δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου στο οποίο θα εκπροσωπηθεί το Σωματείο.

Όμως το βαρύ κλίμα στην εταιρία του κ. Καλογρίτσα με τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους σε διάφορες περιοχές της χώρας, τις καταγγελίες περί μη καταβολής μέρος του δώρου των Χριστουγέννων, που είναι ποινικό αδίκημα, ανάγκασαν το προεδρείο του Σωματείου να ξεκινήσει την Γενική Συνέλευση με πρώτο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην ΤΟΞΟΤΗΣ.

Το απαίτησαν άλλωστε από τη πρώτη στιγμή και οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι στην εταιρία του κ. Καλογρίτσα, που παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση.

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πρώτο βίντεο, μέλος του προεδρείου του Σωματείου Κλαδικής Ενέργειας, έχοντας ακούσει τις απόψεις των εργαζόμενων για την κατάσταση στην ΤΟΞΟΤΗΣ, αναφέρεται στο πρόσωπο του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Αθανάσιο Αναστασίου και σε μια πρόταση που έχει καταθέσει ο τελευταίος για εξεύρεση λύσης αλλά φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους οι οποίοι ζητάνε «εδώ και τώρα» την κατάθεση νέας βελτιωμένης πρότασης εκ μέρους της διοίκησης της ΤΟΞΟΤΗΣ, ενώ γίνεται λόγος και στα βήματα που θα ακολουθήσουν για την διεκδίκηση των χρωστούμενων.

Συγκεκριμένα, το μέλος του προεδρείου του Σωματείου, αναφέρει: «Αύριο τηλέφωνο στον Αναστασίου, να του πούμε ότι, πρώτον, την Τρίτη 5 ώρα το απόγευμα θα μας έχει μια καλύτερη πρόταση, διότι αυτή δεν μας κάνει».

Για να προσθέσει: «Άμεσα να μπούνε τα μαύρα. Δεύτερον, το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν προγραμματισμένες δουλειές».


Άραγε σε ποια «μαύρα» αναφέρονται οι εργαζόμενοι στην εταιρία του κ. Καλογρίτσα;

Στο δεύτερο βίντεο, το ίδιο μέλος του προεδρείου του Σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται ξανά στο πρόσωπο του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΟΞΟΤΗΣ, Αθανάσιο Αναστασίου και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, λέει: «Να πάρουμε τηλέφωνο τον Αναστασίου αύριο και να του πούμε: Αυτό που μας προτείνεις δεν το δέχεται ο κόσμος. Βρες άμεση λύση, θα συναντηθούμε Τρίτη , Πέμπτη στο εργοτάξιο να βρεθεί λύση. Εμείς θα είμαστε Τρίτη και Πέμπτη στο εργοτάξιο και αν η λύση που δεν μας κάνει προχωράμε σε κινητοποίηση».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου