Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Απέρριψε την προσφυγή για τους έξυπνους μετρητές ο ΔΕΔΔΗΕ – Στα χέρια του ΣτΕ οι τύχες του διαγωνισμού

Δημήτρης Κοιλάκος
Την απόρριψη της προδικαστικής προσφυγής των OTE-INTRAKAT-INTRASOFT INTERNATIONAL κατά του πρακτικού οικονομικής αξιολόγησης του πιλοτικό διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους πρώτους 200.000 έξυπνους μετρητές αποφάσισε το χθεσινό ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ.
 Το σχήμα των ΟΤΕ- Intrakat- Intrasoft International είχε καταθέσει από καιρού την προσφυγή, με την καθυστέρηση της απάντησης από μεριάς του ΔΕΔΔΗΕ να ερμηνεύεται ως σιωπηρή απόρριψη, με αποτέλεσμα την κατάθεση από το σχήμα ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τα οποία ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού.
Η εξέλιξη αυτή, όπως είχε γράψει το energypress,έχει μεταθέσει τις εξελίξεις αρκετά πίσω σε σχέση με το προβλεφθέν χρονοδιάγραμμα, καθώς η απόφαση του ΣτΕ δεν αναμένεται πριν το Φεβρουάριο.
Εάν το ΣτΕ απορρίψει την προσφυγή, το Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ θα ανακηρύξει
ανάδοχο την Intracom Telecom, αφού ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικό και η εταιρεία είχε καταθέσει προσφορά ύψους 46 εκατ. ευρώ, έναντι της προσφοράς ύψους 62 εκατ. ευρώ του σχήματος ΟΤΕ- Intrakat- Intrasoft International.
Σε περίπτωση, όμως, που η προσφυγή γίνει δεκτή από το ΣτΕ, τότε ο διαγωνισμός θα πρέπει να κηρυχτεί άκυρος, με αποτέλεσμα να πρέπει να επαναπροκηρυχθεί νέος, κάτι που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πρώτη φάση του έργου, που αφορά την εγκατάσταση των πρώτων 10.000 μετρητών δεν αναμένεται να έχει υλοποιηθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2018 με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει ακόμα πιο πίσω, εφόσον προκύψει ζήτημα επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού, με τους υπόλοιπους 190.000 μετρητές να τοποθετούνται, βάσει των προβλέψεων του διαγωνισμού, σε διάστημα 15 μηνών.

 http://energypress.gr/news/aperripse-tin-prosfygi-gia-toys-exypnoys-metrites-o-deddie-sta-heria-toy-ste-oi-tyhes-toy

Αρχειοθήκη ιστολογίου