Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ

Να μην επιμεριστούν τα κόστη από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας της περιόδου από το 2012 ως το 2015 στους καταναλωτές της ΔΕΗ εισηγείται η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στην πρόταση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος η Αρχή προτείνει να καλύψει η πολιτεία το κόστος των 375 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΔEH υπολογίζει το συγκεκριμένο κόστος στα 700 εκατ. ευρώ.

«Η ΔEH δεν έχει κανένα λόγο να αυξάνει τα τιμολόγια της. Δεν γίνονται αυξήσεις στο Ηλεκτρικό ρεύμα αλλά στους λογαριασμούς και υπάρχουν και άλλα ποσά που οι πολίτες θεωρούν ότι τα παίρνει

η ΔEH», τόνισε στο ραδιόφωνο του Σκάϊ ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔEH.

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι η επιστροφή του ποσού για τις ΥΚΩ είναι μνημονιακή υποχρέωση και εκτίμησε ότι τελικά και πάλι τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι καταναλωτές. Είπε πάντως πως δεν θα είναι δυσβάστακτο κόστος καθώς το ποσό αυτό θα μπορεί να αποπληρωθεί αν μπει ένα ευρώ χρέωση σε κάθε μετρητή για διάστημα 5 ετών.

Τόνισε πως αν δεν ανακτηθεί αυτό το ποσό η επιχείρηση θα έχει πρόβλημα.

Σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εξέφρασε το φόβο ότι οι δικαιούχοι θα μειωθούν. Όπως είπε θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι κάποιος με εισόδημα 12 χιλιάδες ευρώ είναι πλούσιος. Σχολίασε όμως πως αυτό δεν είναι απίθανο, με δεδομένο ότι το αφορολόγητο έχει διαμορφωθεί κοντά στις 5 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Αδαμίδης εξήγησε τέλος ότι οι αποφάσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο δεν ανήκουν στη ΔEH, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που ασκεί κοινωνική πολιτική.



 https://energypress.gr/news/genop-mnimoniaki-ypohreosi-i-anaktisi-ton-yko

Αρχειοθήκη ιστολογίου