Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Δεν θα καθυστερήσουν τα συνοδά έργα της Πτολεμαΐδας 5, υποστηρίζει η ΔΕΗ

Δεν υπάρχει ανησυχία για την υλοποίηση στην ώρα τους, όλων των συνοδών έργων της υπό κατασκευή μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V», υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ, σε σχέση με την ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του e-ptolemeos.gr.
 «Σε γενικές γραμμές δεν αποτελούν ανησυχητικό σημείο τα θέματα αυτά», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» υψηλόβαθμο στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας της ΔΕΗ, για την δημοπράτηση και υλοποίηση των συνοδών έργων, προσθέτοντας ότι «το έργο ξεκίνησε εδώ και 19 μήνες και έχουμε μπροστά μας άλλους 31 μήνες, χρόνος ικανός για την αποπεράτωσή τους». Παρέπεμψε
μάλιστα σε προηγούμενα θερμοηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ, με πιο πρόσφατο αυτό της Μελίτης, υποστηρίζοντας ότι «συγκριτικά είμαστε σε καλύτερο σημείο». Ειδικότερα επισήμανε:
-Το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης δημοπρατήθηκε και επίκειται η ανάδειξη του μειοδότη. Όσο για την ηλέκτριση της μονάδας τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα σε σχέση με την Μελίτη, γιατί εκεί η ηλεκτροδότηση έγινε από τον ΑΗΣ Αμυνταίου, δηλαδή κατασκευάστηκε μία γραμμή 20 χιλιομέτρων, ενώ τώρα θα χρειαστεί μία γραμμή ηλεκτροδότησης το πολύ 5 χιλιομέτρων.
– Η ψύξη της «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V» θα γίνει από την  λίμνη Πολυφύτου. Ήδη κατασκευάζεται αγωγός από τον Πολύφυτο στο Αμύνταιο, ο οποίος περνά ακριβώς δίπλα από την υπό κατασκευή μονάδα και έχει προβλεφτεί παροχή.
– Ο ταινιόδρομος που απαιτείται για την  αποκομιδή τέφρας, είναι έργο που μπορεί να κατασκευαστεί σύντομα, όπως επίσης υπάρχει όλος ο χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής αυλής λιγνίτη.
Πάντως, οι αρμόδιοι της ΔΕΗ, παραδέχονται ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός, αντιθέτως πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών των συνοδών έργων, γι’ αυτό στις άμεσες προτεραιότητες της αρμόδιας διεύθυνσης είναι η άμεση δημοπράτησή τους. Τέλος, για μία ακόμη φορά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου της 5ης μονάδας, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα και η ποιότητα του έργου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου