Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΔΕΗ: "Δεν φορολογείται και δεν συμψηφίζεται τo μπόνους των 15000 €"

ΔΕΗ: "Δεν φορολογείται και δεν συμψηφίζεται τo μπόνους των 15000 €", δήλωσε ο Γιώργος Δαμάσκος 
Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΔΣ της ΔΕΗ για την εθελοντική έξοδο εργαζομένων της επιχείρησης που έχουν συμπληρώσει τα όρια συνταξιοδότησής τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής διεύθυνσης Ανθρωπίνων πόρων της ΔΕΗ, η φετινή χρόνια έκλεισε με συνταξιοδότηση 300 εργαζομένων στους οποίους θα χορηγηθεί και επιπλέον μπόνους ως κίνητρο για την οικειοθελή τους αποχώρηση
ύψους 15000 €. Ο Γιώργος Δαμάσκος γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Ανθρωπίνων πόρων της ΔΕΗ, μιλώντας στο vetonews δήλωσε ότι "το μπόνους δεν υπόκειται  σε φορολογική παρακράτηση καθότι σύμφωνα με τον νόμο είναι

κάτω από το όριο των 60.000€". Ξεκαθάρισε επίσης ότι το μπόνους των 15000 δεν συμψηφίζεται με το εφάπαξ που αναμένεται να λάβουν το επόμενο διάστημα όσοι συνταξιοδοτήθηκαν.

Ο κ. Δαμάσκος δήλωσε ότι για την φετινή χρόνια έκλεισε ο κύκλος όσων αφορούσε η  πρόωρη συνταξιοδότηση και αναμένεται το επόμενο έτος να ενεργοποιηθεί εκ νέου η απόφαση του ΔΣ με τα ίδια κίνητρα. Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη από το ΔΣ της ΔΕΗ τον Ιανουάριο του 2017 στα πλαίσια της μείωσης του μισθολογικού κόστους της επιχείρησης.
Σπύρος Κουταβας vetonews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου