Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΔΕΔΔΗΕ: Τι στοίχισαν στο ηλεκτρικό δίκτυο οι πρόσφατες πυρκαγιές - Έδειξαν "αντανακλαστικά" οι εργαζόμενοι

Δημήτρης Κοιλάκος
Εκτεταμένες βλάβες σε περίπου 38 km αγωγών δικτύου (κυρίως στη Μέση Τάση), 4 υποσταθμούς και μεγάλο πλήθος παροχών, καθώς και πάνω από 130 καμένους στύλους άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε πολλές περιοχές  της χώρας μας το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των οποίων προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίηση πάνω από 130 εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και συμβεβλημένων εργολάβων στις πληγείσες περιοχές.
Αυτός είναι ο απολογισμός στον οποίο έχουν καταλήξει μέχρι τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι συνέπειές τους στο δίκτυο και την ηλεκτροδότηση των πληγεισών
περιοχών αποτέλεσαν μια πραγματική δοκιμασία για το ΔΕΔΔΗΕ, με τη διοίκησή του να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιχαίρει για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή των προβλημάτων.
Τη συμβολή των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης, κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξαίρει ο Ν. Χατζηαργυρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας.
Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Χατζηαργυρίου έχει ως εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους, για την τεράστια προσφορά σας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν στο Δίκτυο από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε πολλές περιοχές  της χώρας μας το τελευταίο διάστημα.
Για μια ακόμη φορά, αποδείξατε το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητά σας, καθώς παρά τις ακραίες συνθήκες, καταφέρατε άμεσα και αποτελεσματικά να επιλύσετε τα  προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από τις φωτιές στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Το εξαιρετικό έργο σας, επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρείχαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Εταιρίας στις πληγείσες περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε στις 13/08/2017 τους οικισμούς Καλάμου, Αγ. Αποστόλων, Αγ. Κωνσταντίνου, Αγκώνα, Βαρνάβα, Βλαστού, Βορείων Ανέμων, Καπανδριτίου Λιμνιώνα, Μικροχωρίου, Παραλίας Βαρνάβα και Τριάδων, προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες σε περισσότερα από 8 km του Δικτύου.
Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή και των συμβεβλημένων εργολάβων, συνολικά 97 άτομα, με κύριο γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της ομαλής ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών,  προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί σε σύντομο χρόνο,  η ηλεκτροδότηση σε όλους τους παραπάνω οικισμούς. Ήδη την επομένη 14/08/2017, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο 80% του Καλάμου, ενώ έως τις 19/08/2017 αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλους τους οικισμούς. Συνολικά αντικαταστάθηκαν 76 καμένοι στύλοι,  12.523 μέτρα αγωγών δικτύου Μέσης Τάσης και 3.760 μέτρα αγωγών του δικτύου Χαμηλής Τάσης, μεγάλο πλήθος παροχών και 3 Υποσταθμοί.
Στην πολύ σοβαρή πυρκαγιά στα Κύθηρα που εκδηλώθηκε στις 4/08/2017, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή και των συμβεβλημένων εργολάβων, συνολικά 19 άτομα, κινητοποιήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ουσιαστικά προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρά την τεράστια ένταση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα οι διακοπές ηλεκτροδότησης να είναι οι ελάχιστες δυνατές. Το συνολικό μήκος του Δικτύου Μέσης Τάσης που υπέστη εκτεταμένες βλάβες ξεπέρασε τα 20Κm , ενώ κάηκαν 42 στύλοι, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν τις ημέρες της πυρκαγιάς.
Να σημειωθεί ότι το συνολικό εγχείρημα είχε επιπλέον βαθμό δυσκολίας λόγω των δυσχεριών της μεταφοράς προσωπικού και υλικών, από την περιορισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυθήρων – Νεάπολης. 
Σε ότι αφορά την μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, που εκδηλώθηκε στην Περιοχή Ορθωνίων στις 11/07/2017, αυτή προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες σε συνολικό μήκος 1,7 km του Δικτύου.  
Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή και των συμβεβλημένων εργολάβων, συνολικά 21 άτομα, με κύριο γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της ομαλής ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών, πέτυχε την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλους τους παραπάνω οικισμούς  σε πολύ σύντομο χρόνο. Ήδη την ίδια ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ηλεκτροδοτήθηκαν όλοι οι πελάτες, εκτός  από  τρεις  περιπτώσεις που αφορούσαν λατομεία και ασφαλτικά και στις οποίες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση την επόμενη ημέρα, 12/7/2017.
Συνολικά, αντικαταστάθηκαν 20 καμένοι στύλοι, 1,7km αγωγών δικτύου ΜΤ και 1 Υποσταθμός. 
Και σε αυτή την περίπτωση, το έργο οριστικής αποκατάστασης των βλαβών ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω των δύσβατων και απροσπέλαστων σημείων, υλοποιήθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες και ολοκληρώθηκε στις 15/7/17. 
Τα στοιχεία αυτά, αποδεικνύουν ότι όλοι εσείς, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων, με μοναδικό γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση των συμπολιτών μας, καθιστώντας απόλυτα επιτυχημένη την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Σε μια χρονική συγκυρία πολύ δύσκολη για τη χώρα μας, μια συγκυρία πολύ απαιτητική για όλους, όλοι εσείς αποδείξατε την σημασία του   έργου μας για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία  και την αξία της προσπάθειάς μας για συνεχή παροχή της ηλεκτροδότησης ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.
Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για τον επαγγελματισμό, την αγάπη και την αφοσίωση σας στην Εταιρία μας.


 https://energypress.gr/news/deddie-ti-stoihisan-sto-ilektriko-diktyo-oi-prosfates-pyrkagies-edeixan-antanaklastika-oi

Αρχειοθήκη ιστολογίου