Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Σκρέκας: Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τη ΔΕΗ

Η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει στην κυβέρνηση θα στηρίξει τη ΔΕΗ καθώς θεωρεί ότι αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, στη διοίκηση του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία του σωματείου στην Πτολεμαΐδα, όπου βρισκόταν μάλιστα και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, ο κ. Σκρέκας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι πρέπει να στηριχτεί η ΔΕΗ, γιατί αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της ηλεκτραγοράς και της χώρας, επισημαίνοοντας μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση από οικονομικής πλευράς.

Τα μέλη του Δ.Σ. του “ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ” ενημέρωσαν τον Τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ για τις θέσεις του συνδικάτου για τον ενεργειακό σχεδιασμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο 17% που προβλέπεται στο ενεργειακό σχέδιο είναι πάρα πολύ μικρό και δεν επαρκεί για την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, γιατί δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και πρέπει ο λιγνίτης να κατέχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για να μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. Τόνισαν επίσης ότι ούτε στο φυσικό αέριο μπορεί να στηριχτεί τα επόμενα χρόνια η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς είναι εισαγόμενο καύσιμο και αυξάνει την εξάρτηση της χώρας μας από ξένες ενεργειακές πηγές, ζητώντας από τον κ. Σκρέκα να μεταφέρει τις θέσεις του συνδικάτου στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

 e-ptolemeos.gr


Αρχειοθήκη ιστολογίου