Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Από 5% ως 13% η επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο Σ. Φάμμελος αναφέρθηκε στις επιβαρύνσεις που θα έχουν νοικοκυριά αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, με το κόστος να υπολογίζεται σε 500 εκατομμύρια.

Μεταξύ άλλων o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι 12%, ενώ γενικά οι επιβαρύνσεις μπορεί να κυμαίνονται από 5% έως 13%.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση τα 300 εκατομμύρια που εκτιμάται πως χρειάζονται σε

αυτή τη φάση θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν από την εφαρμογή όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλά και από την απόδοση των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ για τις οφειλές Υ.Κ.Ω.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται πως δεν δίνονται αυτά τα χρήματα γιατί δεν βγαίνουν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, δηλαδή είναι δημοσιονομικό θέμα. Και εκτιμάται πως κερδισμένοι από όλες αυτές τις κινήσεις είναι οι ιδιώτες πάροχοι. Τέλος ο Σ. Φάμμελος επεσήμανε πως δεν πρέπει να “φαγωθεί” το αποθεματικό, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ.

(euro2day.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου