Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Χατζηδάκης: Θα επιδιώξουμε στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ

kostis-xatzidakis

Ο υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε στοχευμένες εθελούσιες εξόδους

Δύο ημερομηνίες-κλειδιά περιέχει το προσεχές τρίμηνο ώστε να διαπιστωθεί η προοπτική της ΔΕΗ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ο υπουργός απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις όσον αφορά το πόρισμα της μελέτης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.

Ακολουθεί η 31η Οκτωβρίου, «ημερομηνία ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-Μνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ.
Στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης, ειδικά ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους. Προσέθεσε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.



https://www.protothema.gr/politics/article/915117/hatzidakis-duo-krisimes-dokimasies-gia-tin-dei-to-fthinoporo/

Αρχειοθήκη ιστολογίου