Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για την «υπόθεση ΔΕΗ» ζητάει ο Χατζηδάκης

Θοδωρής Παναγούλης
«Επιθετικό» τρόπο φαίνεται ότι έχει επιλέξει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ακολουθήσει στο θέμα των μέτρων (και βέβαια των επερχόμενων αυξήσεων στα τιμολόγια) για τη ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, φέρνει άμεσα το θέμα της Δημόσιας επιχείρησης προς διευρυμένη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης απέστειλε χθες βράδυ επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Γ. Βλάχο, με την οποία του ζητά να ορίσει σχετική συζήτηση, στην οποία θα προσέλθει, τόσο ο ίδιος, όσο και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για τη θέση της επιχείρησης και για την ανάγκη λήψης των «μέτρων σωτηρίας» που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκτιμάται ότι η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός της εβδομάδας, και πιθανότατα την Πέμπτη, καθώς την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΔΕΗ για να αποφασίσει τη νέα τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.
Η επιλογή του Υπουργού να φέρει ο ίδιος στο πολιτικό επίκεντρο την «υπόθεση ΔΕΗ» έχει προφανή συμβολισμό, όσον αφορά την "εθνική διάσταση" που θέλει να δώσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, κατάσταση την οποία συχνά, τόσο ο κ. Χατζηδάκης, όσο και ο κ. Στάσσης, έχουν χαρακτηρίσει ως δραματική.
Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΔΕΗ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. "Δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και ακολούθησε ένα σχέδιο για "κουτσή" ΔΕΗ που απαξίωσε οικονομικά και χρηματιστηριακά την εταιρεία", τόνισε, αναδεικνύοντας, παράλληλα, το γεγονός ότι ήδη χρηματιστηριακά, λόγω της βούλησης της κυβέρνησης να δώσει λύση, έχει αυξηθεί η αξία της εταιρείας.
"Έχουμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να σωθεί η εταιρεία", είπε ο κ. Πέτσας.


 https://energypress.gr/news/analytiki-syzitisi-sti-voyli-gia-tin-ypothesi-dei-zitaei-o-hatzidakis-tin-pempti-i-synedriasi

Αρχειοθήκη ιστολογίου