Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Η απαξίωση της ΔΕΗ και ο Κωστής Χατζηδάκης


Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ένας (νεο) φιλελεύθερος πολιτικός. Και ως κάθε σύγχρονος… φιλελεύθερος, που σέβεται τον εαυτό του, ελάχιστα ή καθόλου έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Θες η συγκυρία, θες το ότι από νωρίς έγινε αγαπητό πρόσωπο στην οικογένεια Μητσοτάκη, εξασφάλισε αρκετά χρόνια θητείας τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και σε Υπουργικούς θώκους.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου
Το παραπάνω βέβαια, δεν μειώνει σε τίποτε ούτε τις ικανότητές του, ούτε και το ότι ως πολιτικός είναι άνθρωπος του μέτρου, εν αντιθέσει με πολλούς άλλους που έχουν παρεισφρήσει στο Νεοδημοκρατικό στρατόπεδο.
Θα πρόσθετα ότι και σε προσωπικό επίπεδο μας είναι ιδιαιτέρως συμπαθής.
Από αυτό το σημείο, όμως ένας άνθρωπος γνώστης της αγοράς, να εμφανίζεται να απαξιώνει ένα… προϊόν, με κάθε τρόπο δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι για την πορεία της ΔΕΗ, έχει ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχουν και ποινικές καλό θα ήταν ως αρμόδιος Υπουργός να στείλει τους Υπευθύνους στον εισαγγελέα για να λογοδοτήσουν.
Αλλά πραγματικά πιστεύει ότι οι ευθύνες για τη ΔΕΗ είναι μόνο της απελθούσας κυβέρνησης;
Δεν ευθύνονται καθόλου όλοι όσοι είχαν παραχωρήσει χρόνια τώρα το δικαίωμα να κατεβάζουν  το διακόπτη οι εκάστοτε συνδικαλιστές;
Δεν ευθύνονται αυτοί που μοίραζαν μπόνους και δωράκια εκατομμυρίων σε εργαζόμενους της ΔΕΗ;
Δεν έχουν καμία ευθύνη που διόριζαν χρόνια τώρα από το παράθυρο χιλιάδες εργαζόμενους;
Το θέμα της ΔΕΗ δεν είναι σημερινό.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένας Υπουργός και φέρων την ευθύνη αυτή τη στιγμή, για την τύχη της την απαξιώνει με δημόσιες δηλώσεις του με κάθε τρόπο.
Και όταν απαξιώνεις ένα προϊόν, που γνωρίζεις και την αναγκαιότητά του και τη δύναμη του δεν μπορεί παρά να προκαλείς μόνο ερωτηματικά. Ποιος άνθρωπος θα έρθει να επενδύσει όταν την απαξιώνεις τόσο.
Είναι λάθος εκτιμούμε αυτή η τακτική του κ. Χατζηδάκη και ελπίζουμε να την σταματήσει, σε κάθε συνέντευξή του. Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε για να βρει λύση και όχι για να απαξιώνει τη ΔΕΗ.
Εκτός αν θέλει να την πουλήσει με ένα… ευρώ.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου