Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίπρας: Αντί ο Μητσοτάκης να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια, πανηγυρίζει ότι μέσα σε 2 μήνες αυτός κατάφερε και έσωσε τη ΔEH

Την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Μιλώντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι, ενώ ένας από τους βασικούς στόχος ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, «όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης», όπως είπε.
«Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20'' να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε», είπε και πρόσθεσε: «Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων».

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο».
«Και το χειρότερο» συνέχισε, «τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών».
«Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη», είπε, προσθέτοντας ότι «οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την τακτική της κυβέρνησης στη ΔEH και στα ΕΛΠΕ:
«Καταρρέει η ΔEH, ακούγαμε από τον κ. Χατζηδάκη σε καθημερινή βάση, με στόχο να αυξήσουν τα τιμολόγια μετακυλίοντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία. Το μεγαλύτερο φιάσκο έγινε όταν ανακοινώθηκε η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της Ernst&Young για το πρώτο εξάμηνο του ’19, αποδεικνύοντας ότι τα μέτρα που είχαμε λάβει ως κυβέρνηση ήταν αρκετά και δεν κινδυνεύει η εταιρεία. Και τι έκανε ο αθεόφοβος; Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την κινδυνολογία και να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια για 7 εκατ. καταναλωτές, βγαίνει και πανηγυρίζει ότι μέσα σε δύο μήνες, αυτός κατάφερε και έσωσε τη ΔEH από τη χρεοκοπία. Μιλάμε για θράσος απύθμενο και συνειδητή εξαπάτηση».
Σχετικά με τα ΕΛΠΕ ανέφερε τα εξής:
«Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πλήρη απόσυρση του δημοσίου από τα ΕΛΠΕ. Πρόκειται για μια απόφαση φτηνής εκποίησης μιας επιχείρησης με ιδιαίτερο βάρος για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, που ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής ανευθυνότητας. Τα ΕΛΠΕ είναι ακόμη μια περίπτωση που καταφέραμε να σώσουμε από τον όλεθρο, όπως τη ΔEH και τον ΑΔΜΗΕ.
Το 2014, παρουσίαζαν περί τα 370 εκατ. ευρώ ζημίες. Η τότε Διοίκηση, την οποία επανέφερε τώρα η Ν.Δ. μαζί με τον Όμιλο (ΠΕΤΡΟΛΑ - ΛΑΤΣΗ), οδηγούσαν την επιχείρηση σε αδιέξοδο. Σήμερα όμως τα ΕΛΠΕ αποτελούν έναν από τους πιο κερδοφόρος ομίλους στην Ελλάδα, με 60% εξαγωγές. Αυτή την επιχείρηση τώρα επιθυμούν να εκποιήσουν στο χρηματιστήριο, δηλαδή με γελοίο αντίτιμο για το δημόσιο, προς όφελος του ιδιώτη. Καθώς επίσης και τη θυγατρική των εξορύξεων υδρογονανθράκων, που σχεδιάσαμε να είναι 100% δημοσίων συμφερόντων».

 https://energypress.gr/news/tsipras-anti-o-mitsotakis-na-parei-piso-tis-ayxiseis-sta-timologia-panigyrizei-oti-mesa-se-2

Αρχειοθήκη ιστολογίου