Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Στα σκαριά εισήγηση της ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ για διόρθωση «ρυθμιστικών αστοχιών»

Ένα θέμα προς εξέταση είναι η δυνατότητα για τρίμηνες συμβάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
Εισήγηση προς τη ΡΑΕ ετοιμάζει η ΔΕΗ, για τη διόρθωση «ρυθμιστικών αστοχιών» που λειτουργούν ανασταλτικά στην προσπάθεια βελτίωσης της εισπραξιμότητας και περιορισμού των ανεξόφλητων οφειλών.
Ως «ρυθμιστικές αστοχίες», κατά τον όρο που χρησιμοποιούν στελέχη της εταιρίας, είναι προβλέψεις που απορρέουν από αποφάσεις της ΡΑΕ και θα πρέπει να τροποποιηθούν.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την αδυναμία είσπραξης οφειλών από πελάτες που έχουν μεταφερθεί σε άλλο πάροχο, θέμα που έχει θίξει και ο υπουργός Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός, το υπουργείο θα συνεννοηθεί με τη ΡΑΕ, για να τελειώσει το φαινόμενο του ιδιότυπου «ενεργειακού τουρισμού».
«Τι θέλω να πω; Ότι κάποιος φεσώνει τη ΔΕΗ και μετά πηγαίνει και φεσώνει έναν εναλλακτικό πάροχο και μετά πηγαίνει στον επόμενο κ.λπ. Αυτό πρέπει να τελειώσει όπως τελείωσε και στην τηλεφωνία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να είναι αντίθετος και θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Διεκδίκηση οφειλών πριν από το 6μηνο

Η ΔΕΗ θα εισηγηθεί επίσης στη ΡΑΕ την τροποποίηση του Κώδικα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασίες είσπραξης των οφειλών της από πελάτες νωρίτερα από τους έξι μήνες που προβλέπεται σήμερα.
Ένα θέμα που επίσης σύμφωνα με τη ΔΕΗ θα πρέπει να επανεξεταστεί είναι η δυνατότητα που παρέχεται από τον Κώδικα για τρίμηνες συμβάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Χρήση αυτών των συμβάσεων, σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ, κάνουν συνήθως μετανάστες που μετά από ένα τρίμηνο αλλάζουν κατοικία, αφήνοντας απλήρωτους τους λογαριασμούς ρεύματος , χωρίς η επιχείρηση να έχει καμία δυνατότητα διεκδίκησης των οφειλών. Στόχος της ΔΕΗ είναι οι εν λόγω τροποποιήσεις να προχωρήσουν με νομοθετική ρύθμιση μέσα στον Οκτώβριο.

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου