Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Μειώθηκαν οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας - Πτώση πάνω από 7% στη Γερμανία και 2% στη Γαλλία

Μειώθηκαν οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας - Πτώση πάνω από 7% στη Γερμανία και 2% στη Γαλλία
Οι τιμές υποχώρησαν λόγω της αναμενόμενης αύξησης της παραγωγής αιολικής ενέργειας

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για παράδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας υποχώρησαν τη Δευτέρα 27.4.2020 υπό πίεση πρόβλεψης για αύξηση της παραγωγής αιολικής ενέργειας, ενώ τα συμβόλαια για το επόμενο έτος ακολουθούν τις τιμές του άνθρακα και του πετρελαίου που κινούνται χαμηλότερα.
Οι τιμές της Γερμανίας για την Τρίτη μειώθηκαν πάνω από 7% στα 26,75 ευρώ (29,02 $) ανά megawatt (MWh) έως τις 1215 GMT, σε σύγκριση με την τιμή που πληρώθηκε την Παρασκευή για παράδοση τη Δευτέρα.
Η αντίστοιχη γαλλική τιμή μειώθηκε 2% στα 18,50 ευρώ / MWh, σε σύγκριση με την τιμή παράδοσης της Δευτέρας που καταβλήθηκε την Παρασκευή.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις γερμανικές ανεμογεννήτριες προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,4 GW σε 4,4 gigawatts (GW) την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Η γαλλική παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί 3,8 GW σε 4,5 GW σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η διαθεσιμότητα της γαλλικής πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 64,5% της εγκατεστημένης ισχύος σε σύγκριση με την Παρασκευή μετά από διακοπή λειτουργίας σε τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες της EDF.
Η γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος Elizabeth Borne δήλωσε στο Radio Europe 1 τη Δευτέρα ότι η Γαλλία θα διατηρήσει το προγραμματισμένο κλείσιμο του αντιδραστήρα Fessenheim παρά τη πανδημία του κορωνοϊού.
Από την πλευρά της ζήτησης, η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 2 GW στη Γερμανία την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv. Στη Γαλλία αναμένεται να προστεθούν 380 MW κατά την ίδια περίοδο.
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ήπιες για την επόμενη εβδομάδα, κυμαινόμενες μεταξύ ενός και δύο βαθμών Κελσίου πάνω από το κανονικό για την εποχή, σύμφωνα με στοιχεία της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης ενέργειας RTE.
Το γερμανικό προθεσμιακό συμβόλαιο ήταν στα 18 ευρώ / MWh. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο υποχώρησε πάνω από 2% στα 15,65 ευρώ / MWh.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της καμπύλης ισχύος, το συμβόλαιο Cal ‘21 της Γερμανίας μειώθηκε 1% στα 36,85 ευρώ / MWh, ακολουθώντας τον άνθρακα, τις εκπομπές άνθρακα και τις τιμές του πετρελαίου.
Το ισοδύναμο γαλλικό υποχώρησε 2,3% στα 43,75 ευρώ / MWh.
Το τσεχική ετήσιο συμβόλαιο ήταν εκτός διαπραγμάτευσης μετά από άνοδο στα 42,5 ευρώ / MWh.
Για την λήξη Δεκεμβρίου 2020, τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπής CO2 μειώθηκαν πάνω από 2% στα 20,31 ευρώ τον τόνο.
Ο σκληρός άνθρακας για παράδοση στη Βόρεια Ευρώπη το 2021 μειώθηκε 1,4% στα 52,60 $ τον τόνο.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών σχετικά με την περιορισμένη χωρητικότητα αποθήκευσης και το παγκόσμιο οικονομικό πάγωμα που προκάλεσε η πανδημία του κοραναϊού.

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου