Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΗ: Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ


Η ΔΕΗ, μετά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τη δημόσια εταιρία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη που είναι η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος η καταληκτική ημερομηνία είναι 29η Ιανουαρίου του 2021. Αφού αξιολογηθούν οι προϋποθέσεις η ΔEΗ θα προχωρήσει σε short list υποψηφίων προκειμένου να εκκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με τις δεσμευτικές προσφορές.

H ΔEΗ όπως ενημερώνει τους επενδυτές πριν τον διαγωνισμό προτίθεται να μεταβιβάσει στον ΔΕΔΔΗΕ τα περιουσιακά στοιχεία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το χρέος και τις υποχρεώσεις που ανήκουν στην επιχείρηση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή ότι ο επενδυτής θα έχει ενισχυμένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ, ενώ τόνισε τη σημασία της ιδιωτικοποίησης ως προς την υλοποίηση της κυβερνητικής στρατηγικής που είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία της πώλησης του 49% θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

 https://energypress.gr/news/dei-mehri-tis-29-ianoyarioy-i-prothesmia-ekdilosis-endiaferontos-gia-49-toy-deddie

Αρχειοθήκη ιστολογίου