Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζουμε να αλλάζουμε, συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε

 


Το 2021 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της αισιοδοξίας. Της φυγής προς τα εμπρός. Τα όσα ζήσαμε αυτή την πρωτόγνωρη χρονιά να γίνουν εφόδια για την επόμενη ημέρα οδηγώντας όλους μας στο να επαναξιολογήσουμε τις ιεραρχήσεις και τις μεθόδους λειτουργίας μας. Και να λάβουμε τις αποφάσεις εκείνες που πραγματικά θα απελευθερώσουν το ελατήριο της ανάπτυξης για τη χρονιά που έρχεται.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα μπορεί να μεταμορφωθεί και να ανακτήσει όσα έχασε από την τελευταία κρίση. Όχι μόνο γιατί έχει μοναδικά πλεονεκτήματα ως χώρα, αλλά και γιατί πλέον, μετά από όσα έγιναν, η πλειοψηφία δείχνει να έχει καταλάβει πως πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον.

Μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η Δικαιοσύνη και η ταχύτερη έκδοση διοικητικών πράξεων, η σωστή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε τομείς με ισχυρό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, ο εκσυγχρονισμός των ίδιων των επιχειρήσεων, που πρέπει να επαναξιολογήσουν τη λειτουργία τους και να επενδύσουν σε τεχνολογίες αιχμής, είναι κάποια από τα βήματα που πρέπει να γίνουν

Ο κλάδος της ενέργειας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. Είναι ο τομέας που καλείται να δώσει ώθηση σε όλη την Ελληνική Οικονομία με μεγάλες επενδύσεις, κυρίως στο χώρο των Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας.

Η ΔΕΗ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. Όχι μόνο λόγω μεγέθους ή λόγω του μεγάλου ιστορικού αποτυπώματός της στην ελληνική κοινωνία, αλλά επειδή έχει και η ίδια αλλάξει, επειδή έχει και η ίδια εκσυγχρονιστεί.

Η ΔΕΗ έχει πλέον εξυγιανθεί οικονομικά και πατάει γερά στα πόδια της. Από ζημιογόνος έγινε κερδοφόρα. Από εταιρεία που αντιμετώπιζε κίνδυνο επιβίωσης, σύμφωνα με τους ορκωτούς ελεγκτές της στις αρχές του 2019, είναι σήμερα μια επιχείρηση που κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Από ουραγός στις ΑΠΕ, γίνεται ο μεγάλος επενδυτής του κλάδου διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο στην αγορά.

Με το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης βάζουμε την Ελλάδα σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας και συμβάλουμε στη δίκαιη μετάβαση ολόκληρων περιοχών της χώρας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Γινόμαστε ο καταλύτης για την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει μείνει πίσω.

Και παράλληλα, εκσυγχρονίζουμε τη λειτουργία μας με τελικό ωφελούμενο τον καταναλωτή. Με εκπτωτικά πακέτα, καλύτερη ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση, πιο σύγχρονα καταστήματα, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και ευκολότερες συναλλαγές.

Η ΔΕΗ αλλάζει. Γίνεται μια σύγχρονη, δυναμική επιχείρηση που πρωταγωνιστεί στο ενεργειακό τοπίο της νέας εποχής, μια επιχείρηση που δίνει ώθηση στον κλάδο της ενέργειας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Τα όσα ήδη πετύχαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι η πυξίδα μας για την επόμενη μέρα. Και αν τα καταφέραμε στη δύσκολη συγκυρία που βιώσαμε, τώρα που ξημερώνει μια πιο αισιόδοξη χρονιά, μπορούμε να νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

----------------------------------------

Ο κ. Γεώργιος Στάσσης είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

(To άρθρο περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα του energypress για τις προοπτικές του 2021)

Αρχειοθήκη ιστολογίου