Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

"Τελεσίγραφο" Χατζηδάκη σε ηλεκτροπαραγωγούς

 

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των τεσσάρων θερμικών ηλεκτροπαραγωγών (ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Elpedison, ΗΡΩΝ) είχε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο τις συνεχιζόμενες ακριβές τιμές  ηλεκτρικής ενέργειας που προκύπτουν καθημερινά στις αγορές του target model (κυρίως προημερήσια και εξισορρόπησης).

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Χατζηδάκης έστειλε "αυστηρό μήνυμα" στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απαντώντας στη θέση τους ότι όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες ημέρες είναι νόμιμα. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι δεν είναι πάντως δεοντολογικά.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί ότι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές. 

 Γι αυτό και ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με όσα αφήνονται να διαρρεύσουν από το ΥΠΕΝ, ζήτησε από όσους το κάνουν να ακούσουν το μήνυμα της κυβέρνησης, διαφορετικά από Δευτέρα το Υπουργείο θα αντιδράσει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου