Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΕΝΩΣΗ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

 


Ο συνεχόμενος καύσωνας που πλήττει την χώρα τις τελευταίες  μέρες είναι ένα δυνατό "crash test" για την πράσινη ενέργεια, που δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί.  

Χωρίς τους λιγνίτες το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις αυξομειώσεις του υδραργύρου. Η αδυναμία του συστήματος φάνηκε πολλές φορές και θα φανεί και στο μέλλον.

Δεν μπορούμε να πάμε βίαια σε μια άλλη εποχή,  στην μετά λιγνίτη εποχή, χωρίς να υπάρχει διασφάλιση στο ενεργειακό σύστημα της χώρας,

Το να λες ότι θα κλείσεις το 2023 τις λιγνιτικές μονάδες, τις μονάδες βάσης είναι εύκολο, πόσο όμως απέχει η πράξη από την πραγματικότητα;

Γίνεται προσπάθεια να μας καλλιεργήσουν την άποψη, ότι οι Α.Π.Ε. μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι ηλεκτρικής ενέργειας.

Δυστυχώς όμως οι καιρικές συνθήκες αποδεικνύουν το αντίθετο, γι’ αυτό  άλλωστε στα δύσκολα επιστρατεύεται ο λιγνίτης.

Οι συνάδελφοι σε Ορυχεία -  Σταθμούς παραγωγής – ΔΕΔΔΗΕ, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και σεβόμενοι την κοινωνία, εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες για να αποτραπεί σίγουρα ένα "black out "  .

Όλα τα παραπάνω μας επιβεβαιώνουν  ως Σωματείο, ως Συνδικάτο ότι, το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η βίαιη ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ , είναι σφάλμα και πρέπει να αλλάξουν ρότα Κυβέρνηση  και Διοίκηση της ΔΕΗ, να δουν από άλλη οπτική γωνία το προνόμιο που διαθέτουμε ως περιοχή, ως Δυτική Μακεδονία ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ  τον λεγόμενο και ως ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ .

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου