Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΚΚΕ: Αναδείχθηκε η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής


Περιοδεία σε εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στην Εθνική Οδό, στη Μεταμόρφωση, πραγματοποίησε σήμερα, νωρίς το πρωί, κλιμάκιο των Κομματικών Οργανώσεων της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις ο ΔΕΔΔΗΕ («Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας», θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ) έχει συγκεντρώσει συνεργεία τεχνικών εργαζομένων από την Αττική και από την υπόλοιπη Ελλάδα που αυτή την περίοδο απασχολεί στο έργο αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές στην Αττική, ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να μετακινηθούν και στην Εύβοια.

Σε συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της περιοδείας αναδείχθηκε η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Προκειμένου να βγει η δουλειά ανακλήθηκαν άδειες, εργαζόμενοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ακόμα και το βράδυ (ανάλογα την περιοχή που αναλαμβάνουν), μέτρα για την υγεία και ασφάλεια είναι ανεπαρκή, για παράδειγμα δίνονται απλές και όχι ενισχυμένες μάσκες για δουλειά στα καμένα. Εργαζόμενοι μετέφεραν και εξέφρασαν και οι ίδιοι την απόγνωση που προκαλεί η εικόνα των πληγεισών περιοχών. Τα παραπάνω πρέπει να ιδωθούν στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας, που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις, απόρροια της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, ο ΔΕΔΔΗΕ αυτή την περίοδο να βρίσκεται σε διαδικασία μετοχοποίησης και πώλησης του 49%, να διαθέτει ελάχιστο τεχνικό προσωπικό σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ μεγάλο μέρος των εργασιών να έχει παραδοθεί σε εργολαβικές εταιρείες.

Το κλιμάκιο του Κόμματος τόνισε ότι σε τέτοιες καταστροφές οι κυβερνήσεις επικαλούνται τα φυσικά φαινόμενα ή μεταφέρουν την ευθύνη στο λαό προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Ανέδειξε ότι η μόνη λύση είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων και του λαού, μέσα από σωματεία και άλλους φορείς, προκειμένου να μετατρέψουν την οργή τους σε διεκδίκηση και αγώνα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου