Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΕΝ: Μειωμένες για τον μήνα Φεβρουάριο οι επιχορηγήσεις των λογαριασμών ρεύματος οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου

Οι μικρές μειώσεις στις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά τον μήνα Φεβρουάριο είναι το αποτέλεσμα της αποκλιμάκωσης της χονδρεμπορικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις θέλουν τη μέση τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς να διαμορφώνεται γύρω στα 225 ευρώ/MWh έναντι 235 ευρώ/MWh τον Δεκέμβριο. Η οριακή αυτή μείωση των 10 ευρώ θα ψαλιδίσει ανάλογα και τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν τα οικιακά και τα μη οικιακά τιμολόγια.

Για τα νοικοκυριά θα συνεχίσει η κλιμακωτή ενίσχυση με βάση το μέγεθος της μηνιαίας κατανάλωσης. Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο είναι οι 300 kWh. Για τον Ιανουάριο οι πρώτες 150 kWh ενισχύθηκαν με 160 ευρώ/MWh, ενώ στα 120 ευρω/MWh ήταν για τις καταναλώσεις ανάμεσα στις 151 με 300 kWh.

Επίσης για τους οικιακούς καταναλωτές θα συνεχίσει και τον Φεβρουάριο να ισχύει το κριτήριο της κύριας κατοικίας για την επιχορήγηση.

Οι επιχειρήσεις (εμπορικές, βιομηχανικές, αγροτικές, επαγγελματικές κλπ) ανεξαρτήτως μεγέθους και ηλεκτροδότησης (χαμηλή, μέση και υψηλή τάση) για δεύτερο μήνα θα λάβουν οριζόντια την επιδότηση. Θα είναι, όπως προαναφέρθηκε, ελαφρώς μειωμένη και τον προηγούμενο μήνα, υπενθυμίζεται πως ήταν στα 65 ευρώ/MWh.   

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου