Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναθέτει τη δικαστική διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που προκύπτουν από ρευματοκλοπές

 

Χάρης Αποσπόρης

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διαγωνισμό για την παροχή νομικών υπηρεσιών σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων συνεπεία ρευματοκλοπών.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην προκήρυξη, όσον αφορά τη δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών συνεπεία ρευματοκλοπών χρηστών ΕΔΔΗΕ αγνώστου διαμονής, ο Ανάδοχος θα προβαίνει σε αυτή, μόνο ύστερα από έγγραφη συναίνεση και εντολή της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ. Σε περίπτωση που εντοπίζονται χρήστες χωρίς περιουσιακά στοιχεία, ύστερα από την σχετική έρευνα που θα έχει διενεργήσει ο Ανάδοχος στα σχετικά Υποθηκοφυλακεία και

Κτηματολογικά Γραφεία, τότε θα επικοινωνεί με τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών (ΔΝΥ/ΔΕΔΔΗΕ) προς λήψη περαιτέρω οδηγιών. Ειδικότερα και προ της τυχόν αναλήψεως πρωτοβουλιών αναγκαστικής εκτέλεσης ο Ανάδοχος θα ζητεί τη ρητή κατά περίπτωση και έγγραφη συναίνεση και εντολή της ΔΝΥ/ΔΕΔΔΗΕ. 

Παράλληλα, ο Ανάδοχος θα λαμβάνει αρχεία σε έντυπη ή/και σε ηλεκτρονική μορφή με τις νομικές υπηρεσίες που θα του ανατίθενται από τον ΔΕΔΔΗΕ και προκειμένου να τον ενημερώνει για τις εκάστοτε πραγματοποιούμενες ενέργειες και τις τυχόν σχετικές δαπάνες, θα αποστέλλει ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, ηλεκτρονικά αρχεία συμφωνημένης γραμμογράφησης, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση της προόδου των δικαστικών και εξωδικαστικών ενεργειών. Τα υπόψη αρχεία και στοιχεία που θα του παρέχονται δύνανται να καταγράφονται σε σχετικές δικές του εφαρμογές ή και να τα διαχειρίζεται σε έντυπη μορφή, και αμέσως μετά τη λήξη της συνεργασίας θα επιστρέφονται στον ΔΕΔΔΗΕ. Είναι αυτονόητο ότι τα αρχεία και οι πληροφορίες που θα παρασχεθούν στον Ανάδοχο, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες διεκπεραίωσης του αντικειμένου της δικαστικής διεκδίκησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και σε καμία περίπτωση δε θα κοινοποιηθούν σε τρίτους. 

Ως προς τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων που θα τους ανατεθεί, ο Ανάδοχος θα τελεί υπό την άμεση εποπτεία της ΔΝΥ/ ΔΕΔΔΗΕ, εγγυώμενος και έναντι αυτής την προς τούτο πιστή συμμόρφωση τους προς την κείμενη νομοθεσία, ιδίως αυτή που αφορά την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το ρυθμιστικό πλαίσιο διαχείρισης διαπιστωμένων ρευματοκλοπών και εν γένει του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και των συναφών Εγχειριδίων και αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Θα τηρεί δε πλήρως τις οδηγίες της ΔΕΔΔΗΕ αναφορικά με την καταχώριση στη φόρμα εφαρμογής της ΔΕΔΔΗΕ που θα τους γνωστοποιηθεί, των δαπανών στις οποίες θα υποβάλλονται για τη διεκπεραίωση της δικαστικής διεκδίκησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι υποθέσεις που θα ανατεθούν σταδιακά από τον ΔΕΔΔΗΕ στον Ανάδοχο δύνανται να συμπεριλαμβάνουν και υποθέσεις ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, κατά την κρίση του ΔΕΔΔΗΕ.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι δύο έτη με δικαίωμα προαίρεσης του ΔΕΔΔΗΕ για παράτασή της για ένα ακόμη έτος. Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν στη γραμματεία της Διευθύντριας της Νομικής Υπηρεσίας έως τη Δευτέρα 10/1/2022.

 energypress.gr

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου