Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ–ΑΔΜΗΕ

Υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τη
ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ και μιλώντας στους εργαζομένους ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι και υποψήφιες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χριστίνα Σουλτανίδου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, οι οποίοι μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στη λειτουργία της ΔΕΗ όπως τη θέλει και την έχει ανάγκη η κοινωνία.
Ακόμη οι υποψήφιοι και υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους εργαζομένους, ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος, βασικός πυλώνας των οποίων είναι ο δημόσιος έλεγχος της επιχείρησης και..
η διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη επαναφορά των συλλογιστικών διαπραγματεύσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
“Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ματαιώσει τα σχέδια για ξεπούλημα της επιχείρησης και των θυγατρικών της, θα περιορίσει την ανάθεση εργασιών σε τρίτους που έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και τη διείσδυση ιδιωτών σε στρατηγικούς τομείς λειτουργίας. Όσον αφορά τους εργαζομένους, θα αποκατασταθεί το σύστημα υγειονομικής τους περίθαλψης ενώ θα γίνουν άμεσες προσλήψεις μηχανικών, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, εξειδικευμένου διοικητικού προσωπικού, αναγκαία συνθήκη για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ με την εισαγωγή νέας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας η οποία χάνεται με τις συνταξιοδοτήσεις”, επεσήμαναν.
Τονίστηκε ακόμη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοκρατία, ως αποτέλεσμα της βασικής αρχής “άλλο το κόμμα κι άλλο το κράτος”, με αποκλεισμό των κάθε είδους κομματικών παρεμβάσεων και επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της ΔΕΗ με το κράτος. Κι όλα αυτά για να λειτουργήσει η επιχείρηση και οι θυγατρικές της με αποδοτικό τρόπο, ως πραγματικές επιχειρήσεις και όχι ως γραφειοκρατικοί οργανισμοί.

Αρχειοθήκη ιστολογίου