Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”: Ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι μίλησαν

Οι Έλληνες και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την ψήφο τους καταδίκασαν την κυβέρνηση των μνημονίων.
Η απερχόμενη κυβέρνηση πλήρωσε της κακές επιλογές της καθώς αντί να ακούει και την κοινωνία , συνέχισε στην κατεύθυνση και την πολιτική που εφάρμοσαν από το 2010 το δίδυμο Παπανδρέου, Παπακων/νου ακούγοντας τις ΑΓΟΡΕΣ και τους υπαλλήλους της Τρόικας, παίρνοντας σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.
Καταδικάστηκε από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ γιατί  θέλοντας.. να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των παικτών της ενέργειας, ξεπουλούσε τον ΑΔΜΗΕ , την ΔΕΗ  χαρίζοντας τα δίκτυα και τα λιγνιτικά αποθέματα με πρωτόγνωρες διαδικασίες φωτογραφικών διαγωνισμών.
Καταδικάστηκε διότι αντιμετώπισε με εμπάθεια το συνδικαλιστικό κίνημα και ποινικοποίησε το «όπλο» αντίστασης των εργαζόμενων, το δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ επιτάσσοντας τους ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ, οι οποίοι υπερασπιζόταν την δημόσια επιχείρηση του Ελληνικού  λαού.
Οι πρώτες θέσεις όπως εκφράστηκαν ήδη απ΄ την νέα κυβέρνηση για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και το κτύπημα στα συμφέροντα που την λυμαίνονται , δικαιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως στις προτεραιότητες του νέου υπουργού θα είναι άμεσα η άρση της επίταξης και η υπογραφή μιας ΣΣΕ που θα άρει αδικίες που επιβλήθηκαν απ τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ως ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης με την πεποίθηση ότι θα υλοποιήσει τόσο τις προεκλογικές δεσμεύσεις, όσο και τις σημερινές εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού  υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν και αυτοί απέναντι τους και η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτή, έτσι όπως ήταν με κάθε κυβέρνηση, σε κάθε μέτρο που έβλαπτε τα συμφέροντα της ΔΕΗ, των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
 
Γραφείο τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου