Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΗΛΕΚΤΡΟσφηνάκια




Με αφορμή ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν πάρει την απονομή κλιμακίου για την μισθολογική προαγωγή από το αρμόδιο ΒΟΚ τους από τον Σεπτέμβριο του 14, σήμερα Γενάρης του 15 και δεν το πληρώνονται, πρέπει να υποθέσουμε πως η πρόταση του Προέδρου του Γ. Αδαμίδη για τεχνικό πάγωμα των κλιμακίων για ένα 6μηνο επικαλούμενη η επιχείρηση διάφορους λόγους ως προς αυτό είναι γεγονός. 
Κι αυτό το λέμε γατί, όπως μάθαμε η απάντηση των..
υπηρεσιών της ΔΑΝΠΟ ΔΕΗ προς τους εργαζόμενους που δεν τους καταβάλετε ακόμη η οικονομική διαφορά από την προαγωγή τους 4 μήνες μετά, έχει να κάνει από την ελλιπή αποστολή της βαθμολογίας του 2013. Δηλαδή το αρμόδιο ΒΟΚ έκρινε με βάση την βαθμολογία τους την μισθολογική προαγωγή και ενημερώνει τηναρμόδια υπηρεσία να καταβάλει την οικονομική διαφορά και η ΔΑΝΠΟ ΔΕΗ δεν τη καταβάλει γιατί δεν υπάρχει η βαθμολογία του 2013. Περιμένουμε την απάντηση  τόσο της ΔΕΗ όσο και του κ. Αδαμίδη, καθώς αν αυτό συνεχισθεί βλέπουμε οι εργαζόμενοι αντί για ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σπάρτακου να βάζουν στο φάκελο …..

   Μιας και αναφερθήκαμε στις εκλογές του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής οι οποίες θα γίνουν μετά το δεύτερο 15πενθήμερο του Φλεβάρη, ακούστηκε για μικρή αναβολή
αυτών αμέσως μετά τις απόκριες, όλα δείχνουν πως οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν ανάμεσα από έξι (6) ψηφοδέλτια καθώς κάθε κουβέντα για συνεργασίες δεν ευοδώθηκαν παρότι ακούγονται φωνές από πολλές πλευρές για ενιαία κάθοδο πλέον του Σπάρτακου σε ένα ψηφοδέλτιο καθώς τα προβλήματα των εργαζόμενων και της ΔΕΗ δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Είναι ίδια για όλους είτε ψηφίζουν δεξιά είτε αριστερά, μια σωστή λογική για όσους την υποστηρίζουν. Έτσι λοιπόν  θα έχουμε ΔΡΑΣΕ - ΔΑΚΕ - ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΜΕΤΑ & σύμφωνα με πληροφορίες ένα τελευταίο έκπληξη. ΙΔΩΜΕΝ!

   Την πρόταση του εκπροσώπου των εργαζόμενων Παν. Καραλευθέρη είδαμε από μεγάλο ενημερωτικό ιστοχώρο που ασχολείται με τα ενεργειακά ζητήματα να βάζει ως επιχείρημα απέναντι από την θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο  (http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/2015/01/blog-post_52.html) για την κατασκευή νέων μονάδων Πτολεμαίδα 5 κ Μελίτη 2. Ο Παν. Καραλευθέρης από βήματος του Γεν Συμβουλίου του Σπάτακου κατέθεσε πρόταση βόμβα «πως μετά την Πτολεμαίδα 5 δεν χρειάζονται νέες μονάδες όπως Αγ. Δημήτριος 6 - Αμύνταιο 3 -Μελίτη 2, κλπ.
Σε αντίθεση αυτού ο Π.Κ. πρόσθεσε πως πρέπει να συνεχισθεί το πρόγραμμα βελτίωσης του βαθμού απόδοσης των μονάδων και της περιβαλλοντικής λειτουργίας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Νομικό πλαίσιο. Η αδυναμία άντλησης κεφαλαίων από την χώρα, η έλλειψη ρευστότητας της ΔΕΗ και η μείωση της ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας  λόγο της κρίσης είναι οι λόγοι που επικαλέστηκε για να στηρίξει την πρόταση του.

   Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται ώστε ο νέος επαρχιακός δρόμος που θα εξυπηρετεί την Κοζάνη με Πτολεμαίδα και τα ορυχεία της ΔΕΗ να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς τρέχει το πρόγραμμα ανάπτυξης του ορυχείου Καρδιάς κατά κύριο λόγο και Μαυροπηγής. Να σημειώσουμε πως η ανάπτυξη του ορυχείου Καρδιάς θα επεκταθεί βόρεια αυτού και θα πάρει τον υφιστάμενο δρόμο μετά την Ποντοκωμη έως τον ΑΗΣ Πτολεμαίδας. Ο Νέος δρόμος θα πηγαίνει δεξιά από την διασταύρωση Ποντοκώμης θα περνά πίσω από τα συνεργεία του ΤΣΔΕΞ παλαιός χώρος ντέξιον ορ. Καρδιάς θα συνεχίζει προς πεδίο Κομάνου για να εξυπηρετήσει την Πτολεμαίδα 5 και θα ξανασυνδέεται με το υφιστάμενο τμήμα του δρόμου μετά τον ΑΗΣ Πτολεμαίδας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου