Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ξέρετε πολύ καλά Δύναμη είναι η Ενότητα!


DSC00021_1

Χαιρετισμός του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Στ. Ρέλλια, στην κοπή πίτας του ΔΕΔΔΗΕ

 Κύριε Πρόεδρε του ΔΕΔΔΗΕ,
Κύριοι Διευθυντές,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να κάνω έναν χαιρετισμό στη κοπή της πίτας του ΔΕΔΔΗΕ. Τιμή γιατί εκπροσωπώ τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και χαρά γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε συναδέλφους.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην αρχή του καινούριου χρόνου όλοι μας ανταλλάσσουμε ευχές και κυρίως ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά.
Για όλους εμάς που εργαζόμαστε στον Όμιλο ΔΕΗ, η νέα χρονιά χαρακτηρίζεται από τις αβεβαιότητες και τη ρευστότητα που δημιουργεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης και ουσιαστικά διάλυσης..
της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
Δώσαμε έναν αγώνα ενάντια στην καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης. Επιστρατευτήκαμε για αυτό αλλά θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε την αντίθεσή μας στην εκποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και να ελπίζουμε ότι η πολιτική αυτή θα ακυρωθεί προς όφελος των πολιτών και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος.
Γιατί πιστεύουμε ότι μια από τις βασικές κατακτήσεις στη μεταπολεμική Ευρώπη ήταν ο κεντρικός ρόλος του κράτους στη διανομή και προσφορά βασικών αγαθών για τους πολίτες.
Αυτό πρέπει να μας κάνει πιο αποφασιστικούς να αγωνιστούμε ενωμένοι ώστε να μπλοκάρουμε αυτή την –καταστροφική για τη χώρα και την Εθνική Οικονομία- κυβερνητική απόφαση.
Και αυτό που είναι γνωστό και ξεκάθαρο σε όλους εμάς , χρειάζεται να το κάνουμε περισσότερο γνωστό στους πολίτες.
Η εταιρία που εργαζόμαστε, ο Όμιλος ΔΕΗ, έχει μια μεγάλη ιστορία προσφοράς στην κοινωνία και την Εθνική Οικονομία και αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε. Ταυτόχρονα, όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν συνείδηση του ρόλου που έχει μια επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά.
Όπως στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ (ορυχεία- παραγωγή, μεταφορά, διανομή) κατέβαλαν – κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες- υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας και την αποκατάσταση των βλαβών.
Ειδικά εδώ , οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, τη μείωση των εργαζομένων στις βάρδιες και τις ελλείψεις σε υλικά και εφόδια, υπερέβαλαν εαυτούς για την επιδιόρθωση των βλαβών στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Για να συνεχίσουμε όμως να υπηρετούμε το δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα του Ομίλου ΔΕΗ χρειάζεται η εταιρία να μεριμνά για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα που ανακύπτουν και κυρίως να μεριμνά για το μεγαλύτερο κεφάλαιο που έχει: τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης για την κατάρτισης της νέας Συλλογικής Σύμβασης και η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Πιστεύω, ότι η νέα Συλλογική Σύμβαση θα είναι μια ικανοποιητική εξέλιξη για όλους μας μετά από μια δύσκολη πενταετία επώδυνων αλλαγών και μειώσεων για τα εισοδήματά μας.
Βασική αρχή αυτής της διαπραγμάτευσης είναι η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας που προβλέπονται στον ΚΚΠ. Επιπρόσθετα, η διασφάλιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Με βάση αυτά στοχεύουμε στην προστασία των μισθών μας και των επιδομάτων και διεκδικούμε την κατοχύρωση ενός επιπέδου αμοιβών που δεν θα κινδυνεύει από τις ρυθμίσεις που επέβαλαν οι γνωστοί μνημονιακοί νόμοι
Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισες
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Ομοσπονδία μας έχει και εκείνη μια μεγάλη διαδρομή στο εργατικό κίνημα της χώρας μας και όχι τυχαία θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Οι επιτυχίες , οι κατακτήσεις που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αποτέλεσμα των διεκδικητικών – μαχητικών προσπαθειών της Ομοσπονδίας. Γιατί ξέρετε πολύ καλά Δύναμη είναι η Ενότητα!
Μεταφέροντας τις ευχές όλων των μελών του ΔΣ σας εύχομαι
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ σε σας και τις οικογένειές σας
Να ευχηθώ το 2015 να μην έχουμε κανένα εργατικό ατύχημα
Αλλά και
ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ γιατί θα χρειαστεί να παλέψουμε.
Τίποτα δεν χαρίζεται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου