Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΡΕΎΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΟΝ
ΆΝΘΡΑΚΑ!!!
Σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης της Ευρώπης αντί να μειώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς!!!
Ενώ το 2014 οι ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού κατέγραψαν νέες τεράστιες ζημιές και κλείνουν πάνω από το 30% των εργοστασίων τους ή τα πουλάνε όσο - όσο (!), οι Ευρωπαίοι οικιακοί καταναλωτές πληρώνουν υπερδιπλάσιους λογαριασμούς ..

ρεύματος από τους Αε
Αμερικανούς!!!
Ενώ οι χονδρικές τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τις ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής ..."έπιασαν πάτο" το 2014, οι λογαριασμοί ρεύματος των οικιακών καταναλωτών συνέχισαν να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς!!!
Τί φταίει για αυτή την κατάσταση; Πολύ απλά το "ενεργειακό μείγμα"!
Δηλαδή;
Οι Ευρωπαίοι βάζουν "εμπόδια" στη φθηνή ηλεκτροπαραγή από άνθρακα και λιγνίτη, πληρώνοντας πανάκριβα τις ΑΠΕ! Αντίθετα, οι Αμερικανοί στηρίζουν αποφασιστικά την φθηνή ηλεκτροπαραγωγή από άνθρακα!!!

Και εδώ στην Ελλάδα;
"Κάποιοι βάζουν "εμπόδια" - με διάφορες προφάσεις... - στην αξιοποίηση των εγχωρίων λιγνιτικών κοιτασμάτων και στην παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας από ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Πτολεμαϊδα!

Γιατί άραγε αυτή η "εξάρτηση" της Ελλάδας από τις απότομες μεταβολές της παραγωγής των ΑΠΕ και των τιμών των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και των ενεργειακών πρώτων υλών από το εξωτερικό;

ΚΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος

http://www.eia.gov/todayinenergy/detail.cfm

Αρχειοθήκη ιστολογίου