Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την ακρόαση Παναγιωτάκη στη Βουλή


Ενώπιων της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης βρέθηκε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. 
 Κατά την πεντάλεπτη ομιλία του στην Επιτροπή, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι είναι τεράστια η ευθύνη την οποία καλείται να επωμισθεί, καθώς η ΔΕΗ βρίσκεται μπροστά σε πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις, που οφείλονται στην
γενικότερη κρίση και σε ειδικότερους λόγους που αφορούν την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και σε κάποιες επιλογές του παρελθόντος. 
Βασικές προσεγγίσεις του ιδίου υπήρξαν η αντίθεσή του στη..
μερική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος της χώρας, με ενίσχυση του ποσοστού του λιγνίτη, εκ παραλλήλου, όμως, με την ανάπτυξη της εταιρείας "ΔΕΗ-Ανανεώσιμες", για την οποία μάλιστα ζήτησε να ενισχυθεί και με προσωπικό. 
Κριτικός υπήρξε, εξάλλου, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ, απέναντι στη ΡΑΕ και το νόμο που διέπει τη λειτουργία της. Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη στη θέση του επικεφαλής της ΔΕΗ υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, ενώ Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "παρών".
http://energypress.gr/news/

Αρχειοθήκη ιστολογίου