Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βαλαβάνη: Έπρεπε να μας έχει ειδοποιήσει η ΔΕΗ

Επανασύνδεσαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ

ΔΕΗ: Ο διαχειριστής στο κτίριο της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου
δεν έχει καταβάλει 1,4 εκατ. ευρώ

Χωρίς ηλεκτρικό έμεινε η υπηρεσία Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων όταν οι υπόλοιποι ένοικοι του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται δεν πλήρωσαν την ΔΕΗ.
Ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ ΑΕ προχώρησε στην διακοπή του μοναδικού ρολογιού του κτηρίου….


Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε σχετικά τα εξής:
«Οι εφορίες ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το ρεύμα κόπηκε από χθες. Είναι μια εταιρία πολύ επώνυμων και γνωστών εταιριών, επώνυμων ανθρώπων. Και εκεί στεγάζεται το κέντρο μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου δηλαδή. Πληρώνουν κανονικά το ρεύμα τους, αλλά υπάρχει ένα ρολόι. Και εδώ υπάρχει μια περίπτωση εκβιασμού. Ο διαχειριστής που είναι επώνυμος και πολύ γνωστός, μαζεύει τα κοινόχρηστα. Είναι κάποιοι που δεν πληρώνουν, αφού λένε είναι η Εφορία και δεν θα κοπεί ποτέ το ρεύμα. Από ότι μου είπε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ ο κ.Παναγιωτάκης, χρωστούσε 1.200 ρεύμα τον Νοέμβριο, μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο και δεν πλήρωσε καμία δόση. Και τώρα έφτασε στο 1.400. Έδιωξαν πριν λίγο επιχείρηση που θα πλήρωνε 2 εκατομμύρια ευρώ για να μπει στην ρύθμιση. Δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Οικονομικοί εισαγγελείς είχαν δώσει εντολές χθες απέναντι σε μεγάλους οφειλέτες, που δεν μπορούν να εκτελεστούν. Χάνει εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο. Έπρεπε να μας έχει ειδοποιήσει η κρατική ΔΕΗ. Υπάρχει ένας διαρκής εκβιασμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την ΔΕΗ ΑΕ.

 Η ΔΕΗ κάνει λόγο για μη εξόφληση λογαριασμών και πολλαπλή αθέτηση διακανονσμών από τη διαχείριση του κτιρίου 
Ανακοίνωση σε σχέση με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο κτηριακό συγκρότημα ATRINA (Κηφισίας  32 - Μαρούσι) λόγω οφειλής προέβη η ΔΕΗ Α.Ε, η οποία ενημερώνει ότι το κτιριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.



Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης. Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.

Υπογραμμίζει δε ότι στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς  δεν τήρησε. Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από  σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Όπως αναφέρει η επιχείρηση, κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

“Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης”, καταλήγει η ανακοίνωση. 



ΠΗΓΕΣ: 
www.koutipandoras.gr και...
www.protothema.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου