Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΑΔΜΗΕ: Ζητά την παράταση ισχύος των εγγυητικών για τη διασύνδεση Εύβοιας - Ν. Μάκρης

Την παράταση της ισχύος των εγγυητικών επιστολών –πρώτων και δεύτερων, ως την 31η Ιουλίου του 2015 για έργο «Σύνδεση Ν. Μάκρη- Πολυπόταμος και Δίκτυο Υψηλής Τάσης Νότιας Εύβοιας», ζητά με επιστολή του προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο ΑΔΜΗΕ.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφεται από τον Ι. Καμπούρη Δ/ντή του Διαχειριστή, προχωρούν κανονικά οι εργασίες κατασκευής του έργου με εκτιμώμενη ημερομηνία δοκιμαστικής λειτουργίας του το τέλος Απριλίου 2015.
Ωστόσο, συνεχίζει η επιστολή, «σύμφωνα με το (α) σχετικό που καθορίζει τις υποχρεώσεις των σταθμών παραγωγής από ΑΠΕ που πρόκειται να συνδεθούν στο νέο δίκτυο Ν. Μάκρη-Πολυπόταμος και με βάση την από το (β) σχετική επιστολή της ΡΑΕ απαιτείτο η κατάθεση εκ μέρους σας δύο εγγυητικών επιστολών του ΑΔΜΗΕ. Κάθε εγγυητική επιστολή αντιστοιχεί σε ποσό ίσο με το 4% του κόστους σύνδεσης. Με το (γ) σχετικό, μετά από συγκατάθεση ..της ΡΑΕ, σας ζητήθηκε η παράταση της διάρκειας ισχύος των πρώτων εγγυητικών επιστολών μέχρι την 30ης Απριλίου 2015 και αφετέρου η κατάθεση της δεύτερης εγγυητικής επιστολής με καταληκτική ημερομηνία την 30ης Απριλίου 2015.
Δεδομένου ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων λόγω αντιδράσεων του κοινού και με σύμφωνη γνώμη της ΡΑΕ (ε) σχετικό) σας ζητούμε να παραταθεί η ισχύς των πρώτων και των δεύτερων εγγυητικών επιστολών μέχρι την 31η Ιουλίου 2015 καθώς αυτές θα πρέπει να καλύπτουν όλη την περίοδο μέχρι την υπογραφή των αντίστοιχων Συμβάσεων Σύνδεσης (β’ σχετικό). Η κατάθεση της παράτασης ισχύος των πρώτων και των δεύτερων εγγυητικών επιστολών θα πρέπει να γίνει ως την 30η Απριλίου 2015.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με την απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθμ΄ 155/2012 οι Χρήστες του Έργου καλούνται να «… υποβάλλουν στον ΑΔΜΗΕ αίτηση που συνοδεύεται από πλήρη φάκελο για τη σύναψη Συμβάσεων Σύνδεσης το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία θέσης του Έργου σε δοκιμαστική λειτουργία», καταλήγει η επιστολή του ΑΔΜΗΕ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου