Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Εργάτης τραυματίστηκε στο Ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη 9 Απρίλη στο Ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) στην Κοζάνη. Πρόκειται για ένα 31χρονο μόνιμο εργαζόμενο της ΔΕΗ με ειδικότητα λιπαντή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των εργασιών λίπανσης (γρασαρίσματος) ενός εκσκαφέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο καδοτροχός έκανε περιφορά με αποτέλεσμα να πιαστούν τα ρούχα του εργαζόμενου στον συμπλέκτη του μηχανήματος, να στριμωχτεί..
ανάμεσα στα σίδερα και να τραυματιστεί.
 Ο εργαζόμενος που υπέστη πολλαπλά κατάγματα, αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου υποβλήθηκε σε μια πρώτη χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια διασωληνωμένος διεκομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται.
Να σημειωθεί ότι και στο συγκεκριμένο Ορυχείο όπως και σε άλλα της ΔΕΗ, καθώς και σε μονάδες παραγωγής στην περιοχή, έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα σοβαρά εργατικά ατυχήματα ακόμη και θανατηφόρα, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών Δυτικής Μακεδονίας(ΣΕΕΕΝ) έχει καταγγείλει και αναδείξει τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και εντατικοποίησης της εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

 http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/65131/kozani-ergatis-traymatistike-sto-oryheio-kardias-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου