Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

«Στον αέρα» 61.000 δικαιούχοι εφάπαξ!!!

Βέτο στην πληρωμή των καθυστερούμενων εφάπαξ βάζει η τρόικα καθώς διαμηνύει στο Υπουργείο Εργασίας πως ό,τι δεν θα πληρώνεται στην ώρα του θα επιστρέφεται στους δανειστές.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», αυτή είναι η νέα ρήτρα που επιβάλλουν στην κυβέρνηση προκειμένου να αποδοθούν τα περί 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλών του κράτους στους πολίτες από την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου Μνημονίου.

Ειδικά για το εφάπαξ, θα πρέπει να εξοφληθούν 66.564 δικαιούχοι ως τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με το πλάνο της τρόικας. Αλλιώς τα λεφτά χάνονται και όσοι ..περιμένουν ήδη έως και 3 χρόνια θα χρειαστεί να περιμένουν άλλο τόσο μέχρι να μπορέσουν τα Ταμεία να μαζέψουν τα ποσά που χρειάζονται για να τους πληρώσουν τα χρωστούμενα.

Το Υπουργείο Εργασίας για τα χρωστούμενα εφάπαξ χρειάζεται περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Πλην, όμως, οι μόνοι που είναι βέβαιο ότι θα πάρουν τα χρήματά τους είναι μόλις 6.500 συνταξιούχοι που αποχώρησαν κυρίως από το Δημόσιο και ΔΕΚΟ-τράπεζες στο διάστημα από 1η/9/2013 έως 31/12/203, καθώς τα λεφτά που θα πάρει ο κάθε φορέας μοιράστηκαν «στα χαρτιά» σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα υπό τον υφυπουργό Αν. Πετρόπουλο.

Οι υπόλοιποι 61.000 δικαιούχοι είναι «στον αέρα» αφενός γιατί τα Ταμεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ικανοποίηση ενός τόσο μεγάλου όγκου αιτήσεων μέσα σε ένα εξάμηνο και αφετέρου διότι, ακόμη και να είχαν την επάρκεια προσωπικού, θα πρέπει να διαθέτουν έτοιμο «στημένο» μηχανογραφικό σύστημα με τους μισθούς και τις εισφορές που έχει καταβάλει ο κάθε ασφαλισμένος για την πενταετία 2009-2013 και για το διάστημα από 1η/1/2014 και μετά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου