Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Άμεσα το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να οργανωθεί




του ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ

     ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛ.ΠΤΥΧ.ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ – Γ΄ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

 Συνάδελφε
 Μετά και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ της ΔΕΗ, θέλω να σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή σου.
Είναι πολύ τιμητικό για εμένα που με επέλεξες για αυτήν την θέση και με την ψήφο σου με κατάταξες 2ον κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και φυσικά αυτό μου προσθέτει μεγάλες ευθύνες στο συνδικαλιστικό έργο και θα προσπαθήσω με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και ήθος να ανταποκριθώ.
Πριν καλά – καλά τελειώσουν αυτές οι εκλογές κλήθηκε το Δ.Σ της ΔΕΗ να ορίσει, όπως και έκανε, την ημερομηνία της Γ.Σ της ΔΕΗ, όπου κυρίαρχο θέμα είναι η επικύρωση του κυβερνητικού σχεδίου για την απόσχιση της ΑΔΜΗΕ από..
τον Όμιλο .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΑΙΓΜΕΝΟ
Στο όνομα του αναγκαίου κλεισίματος της αξιολόγησης, που μέχρι πρότινος σιχτίριζαν και τώρα την βλέπουν ως απαρχή της ανάπτυξης, παίρνουν συνεχώς μέτρα για όλα, ανατρέποντας κάθε εργασιακό κεκτημένο. Οι κυβερνώντες έτσι θα προστάτευαν και θα αξιοποιούσαν τον Όμιλο ΔΕΗ.
Αντί να συνεχίζει να παίζει τον σημαντικότατο ρόλο στην κοινωνία, στην χώρα, στον τομέα της ενέργειας, αλλά με την προϋπόθεση της ισχυρής εταιρείας, είναι βέβαιο ότι με τα μέτρα αυτά θα τον καταστήσουν μη βιώσιμο και διαρκώς συρρικνούμενο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους σε αυτόν.
 Σε πρώτη φάση
ü Του αποκόπτουν το σοβαρότερο τμήμα του, το πιο δυναμικό, το πιο προσοδοφόρο κομμάτι του, την ΑΔΜΗΕ, χωρίς καν να τον αποζημιώνουν.
ü Τoν εξαναγκάζουν να παράγει από τις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες του και να προσφέρει κάτω του κόστους στους προμηθευτές, για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και έτσι να υλοποιηθεί η υπογεγραμμένη από το 3ο μνημόνιο υποχρέωση για παραγωγή και συμμετοχή στην αγορά σε ποσοστό κάτω του 50% επί της συνολικής ζήτησης.
ü Πωλούν το 17% των μετοχών για να μείνει η συμμετοχή του Δημοσίου στο 34.
Η πρώτη μάχη λοιπόν που πρέπει να δοθεί είναι για τον ΑΔΜΗΕ.
Χρόνος δεν υπάρχει. Άμεσα το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να οργανωθεί και με όλους τους τρόπους  αγωνιστικούς και νομικούς να τα ανατρέψει στην πράξη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου