Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και λήστευε ηλικιωμένους

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 33χρονος, ο οποίος εξαπατούσε συμπολίτες του παριστάνοντας πότε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και πότε τον εφοριακό. Η περιοχή δράσης του εκτείνονταν σε ολόκληρη την Στερεά και την Αττική, ενώ η σύλληψη του οδήγησε στην αποκάλυψη οργανωμένου κυκλώματος απατεώνων. 
Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, εντόπισαν τον 33χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Λιβαδειάς και το συνέλαβαν, μετά από απόπειρα εξαπάτησης 79χρονης ημεδαπής που είχε προσεγγίσει, προσποιούμενος τον εφοριακό υπάλληλο.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι ο δράστης και οι συνεργοί του, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2012, είχαν ενωθεί και συστήσει οργανωμένη εγκληματική..
ομάδα, με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με αποκλειστικό σκοπό την προσκόμιση οικονομικού οφέλους, μέσω της εξαπάτησης ηλικιωμένων.
Αναλυτικότερα, ο 33χρονος δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ή και μόνος του, αλλά πάντα και για λογαριασμό των υπόλοιπων μελών της ομάδας, «αλίευε» πρώτα πληροφορίες για το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον των θυμάτων του.
Ακολούθως, κινούμενος με διάφορα κάθε φορά οχήματα, προσέγγιζε τα θύματά του, προσποιούμενος συνήθως τον λογιστή και τον υπάλληλο της Εφορίας ή της Δ.Ε.Η. και τους αποσπούσε κυρίως χρηματικά ποσά, για ανάλογες με την ιδιότητα που επικαλούταν υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων.
Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν επωμισμένα με το ρόλο του «τσιλιαδόρου» ή του «υποστηρικτή» στο τηλέφωνο, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί για τις προθέσεις τους και για να διαβεβαιώσουν τους ηλικιωμένους για τη βασιμότητα των ισχυρισμών τους.
Επιπλέον, σε κάποιες από τις περιπτώσεις ο 33χρονος οδηγούσε τα θύματα του απευθείας σε Τραπεζικά υποκαταστήματα, προκειμένου να αποσπάσει το επιθυμητό χρηματικό ποσό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, πέραν της εξαπάτησης τους, αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα από τις οικίες τους.   
Σημειώνεται ότι η λεία που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τις (49.000) ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση και η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της ομάδας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, όπου παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην κα Ανακρίτρια Λιβαδειάς.

 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου