Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εν αναμονή της απόφασης των επωνύμων εδρών του Πανεπιστημίου για την συνέχιση της χρηματοδότησης από τη ΔΕΗ

Αρνητική χαρακτήρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης, την εξέλιξη όσον αφορά στις επώνυμες έδρες που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εδώ και τέσσερα χρόνια με την συνδρομή της ΔΕΗ ΑΕ., η οποία  ανακοίνωσε την πρόθεση της, να μην ανανεώσει  την σύμβαση λειτουργίας για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έκανε λόγο για αιφνιδιαστική εξέλιξη ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε επαφή με την διοίκηση της επιχείρησης καθώς και με το αυτοδιοικητικό και πολιτικό προσωπικό της περιοχής, για να βρεθεί λύση και να καταστεί δυνατή η συνέχιση της..
χρηματοδότησης των επώνυμων εδρών. Ο κ. Τουρλιδάκης σημείωσε ακόμα ότι  σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για το Πανεπιστήμιο και το σχεδιασμό του για το μέλλον, η ανανέωση της σύμβασης και η συνέχιση των πιστώσεων είναι απαραίτητες ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να δει και τον συμβολισμό αυτής της συνεργασίας, με ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται κοντά σε βαριά βιομηχανία και θα πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία, να διατηρηθεί και να ενισχυθεί προς αμοιβαίο όφελος κατέληξε.
Ο κ. Τουρλιδάκης ανέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης  μόλις το προηγούμενο Νοέμβρη σε συνάντηση του με την Διοίκηση του Πανεπιστημίου επιβεβαίωνε την συνέχιση της σύμβασης. Η ενδεχόμενη αποχώρηση της ΔΕΗ από το πρόγραμμα των επώνυμων εδρών σημαίνει ότι καταργείται η λειτουργία τους, το πανεπιστήμιο χάνει τις πιστώσεις για τους δυο καθηγητές επικεφαλής των επώνυμων εδρών και  το πολυτεχνείο χάνει έναν φυσικό χρηματοδότη των ερευνητικών του εργασιών.
Το θέμα συνεχίζει να απασχολεί την διοίκηση του πανεπιστημίου καθώς αναμένονται νεότερα το αμέσως επόμενο διάστημα
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επώνυμες έδρες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι οι μοναδικές σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και λειτουργούν από το Μάιο του 2012.

(ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου)

Αρχειοθήκη ιστολογίου