Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΔΕΔΔΗΕ: Τι συμβαίνει με την δημιουργία νέου ΒΟΚ (ΔΕΚΠΑΔ)



ΔΗΛΩΣΗ, ΚΩΣΤΑ ΜΑΣΟΥΡΑ (Εκπροσώπου εργαζομένων στο δ.σ. του ΔΕΔΔΗΕ)

Καταθέτω τις ανησυχίες μου για τις οποίες έχω αναφερθεί και στη συνεδρίαση του Δ.Σ που έγινε στις 21/12/2017 και αφορούσαν στελέχωση, αρμοδιότητες και συνολικό κόστος στην πρόταση δημιουργίας νέου ΒΟΚ (ΔΕΚΠΑΔ).
Παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί αναλυτικά η οργανωτική σκοπιμότητα δημιουργίας του νέου ΒΟΚ (ΔΕΚΠΑΔ), ενώ το μόνο που «ακούγεται» ευρέως είναι ότι η δημιουργία του σχετίζεται με τον έλεγχο των επενδύσεων και, ιδιαίτερα των στρατηγικών έργων, του ΔΕΔΔΗΕ.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα, είναι δύσκολο να στελεχωθεί η νέα Διεύθυνση, να καταστεί λειτουργική και αποτελεσματική λαμβάνοντας υπόψη ότι η όποια οργανωτική δομή της στερεί στελέχη από άλλες εκτελεστικές μονάδες. Συνεπώς θεωρώ ότι η λειτουργία της θα επικαλύπτει αρμοδιότητες και θα προκαλέσει προβλήματα συντονισμού και απορρύθμισης άλλων οργανωτικών μονάδων επιβαρύνοντας τις ήδη χρονοβόρες λήψεις αποφάσεων.
Όσο και να είμαστε δεκτικοί στον εμπλουτισμό του ΔΕΔΔΗΕ με καταξιωμένα εξωτερικά στελέχη που να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες υλοποιώντας προγράμματα Δράσης Μετασχηματισμού με γοργό και επιτυχή ρυθμό, πιστεύω ότι ο αποκλεισμός 7 έμπειρων στελεχών της Επιχείρησης οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τη μακροχρόνια επαγγελματική τους εμπειρία και εξειδίκευση αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
Άλλωστε πάγια και διαχρονική η θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για προσλήψεις νέου εξειδικευμένου τακτικού προσωπικού αλλά και αξιοποίηση του υφισταμένου. 

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου