Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Αλλαγές στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ

Σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του ΔΕΔΔΗΕ αποφασίστηκαν χθες κατά τη Γενική Συνέλευση του Διαχειριστή, δηλαδή, πρακτικά, από τη ΔΕΗ η οποία είναι και ο μόνος μέτοχος της εταιρείας.
Στο νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ τα 5 μέλη είναι καινούργια. Από τα παλιά μέλη παραμένουν μόνον οι: Χατζηαργυρίου, Μισδανίτης, Δημητρίου και Μασούρας (επρόσωπος των εργαζομένων).
Ειδικότερα, κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα σήμερα, ο μεν καθηγητής Νίκος Χατζηαργυρίου παραμένει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου αλλά χωρίς τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου, τη δε θέση του CEO του
Διαχειριστή θα καλύψει στέλεχος από την αγορά. Ήδη η ICAP έχει αναλάβει τη διαδικασία αναζήτησης μέσω ανοιχτού διαγωνισμού για τον οποίο η προκήρυξη θα βγει πιθανότατα αύριο.
Στη νέα διοικητική πυραμίδα ο κ. Θανάσης Μισδανίτης, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος (φωτο), θα είναι αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ μέχρι την εγκατάσταση του νέου διευθύνοντος θα κάνει ο ίδιος και χρέη CEO.
Εκτελεστικό μέλος με αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη των δικτύων ορίστηκε ο κ. Γρηγόρης Κωστάκης.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι, μετά την εκλογή οκτώ νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από την Τακτική Γενική Συνέλευση του Μετόχου (ΔΕΗ Α.Ε.), το Δ.Σ, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
1. Χατζηαργυρίου Νικόλαος, Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και
Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου (μη Εκτελεστικό Μέλος),
2. Μισδανίτης Αθανάσιος, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και αναπληρών τον ελλείποντα Διευθύνοντα Σύμβουλο (Εκτελεστικό Μέλος),
3. Κωστάκης Γρηγόριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος),

4. Αγγελόπουλος Γεώργιος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),
5. Δημητρίου Βασίλειος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),

6. Μασούρας Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),
7. Σπανού Λαμπρινή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),
8. Τσέκερης Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος) και
9. Τσουράκης Γεώργιος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος).

Η θητεία των εκλεγέντων οκτώ νέων μελών του Δ.Σ. είναι τριετής και λήγει στις 2 Ιουλίου 2021.
Η θητεία του μέλους του Δ.Σ. – Εκπροσώπου των Εργαζομένων λήγει στις 23 Ιουνίου 2019.
Με αφορμή τη διεύρυνση των καθηκόντων του ο κ. Θ. Μισδανίτης δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Μέτοχο της Εταιρίας, τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., που με εμπιστεύτηκε να συνεχίσω αταλάντευτα το έργο του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ σε μια σύγχρονη Εταιρία Δικτύων με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή με τον πιο αποδοτικό, οικονομικό και περιβαλλοντολογικά φιλικό τρόπο. Καλωσορίζω επίσης εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και είμαι αισιόδοξος ότι η νέα Διοίκηση θα ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο και φιλόδοξο έργο της».
Κύκλοι της ΔΕΗ σε ερώτηση για το πως σχολιάζουν τη νέα διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ τόνιζαν οτι "ο σωστός συνδυασμός έμπειρων και νέων άξιων ανθρώπων σε συνδυασμό με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο που θα προσληφθεί με δημόσια προκήρυξη, θα δώσουν νεα ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου