Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αποπομπή του Άρη Βατάλη από το συνδικάτο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

Την αποπομπή του συνδικαλιστή και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ, Άρη Βατάλη, από τις γραμμές του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ “Σπάρτακος”, αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα του σωματείου, απόφαση η οποία επικυρώθηκε την Παρασκευή και από το γενικό συμβούλιο του “Σπάρτακου”.
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του “Σπάρτακου” στη συνεδρίασή του το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου αποφάσισε τη διαγραφή του Άρη Βατάλη από το συνδικάτο, μετά από επιστολή – καταγγελία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλους του “Σπάρτακου” Γιώργο Αδαμίδη, στις 9 Μαΐου 2018, στην κεντρική  Ελεγκτική Επιτροπή σωματείου, για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων  εναντίον του Άρη Βατάλη, διότι: «Στη συνεδρίαση του Διοικητικού
Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7/5/2018 με τηλεδιάσκεψη ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ (ενώ του ζητήθηκε από εμένα) την εισήγηση «για την επιλογή και πρόσληψη συμβούλων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη», πράξη στην οποία με παρρησία προέβησαν (καταψήφισαν) τα μέλη του Δ.Σ. Καραλευθέρης Παντελής και Φωτόπουλος Νίκος αντίστοιχα. Αντιθέτως προσπαθώντας να αιτιολογήσει το Λευκό στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που υπερψήφισαν, αναφέρθηκε σε απειλές που δέχεται από τη ΓΕΝΟΠ και εμένα ως Πρόεδρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ψήφιζε ΥΠΕΡ.»
Οι εξηγήσεις του Α. Βατάλη προς την κεντρική Ελεγκτική Επιτροπή του “Σπάρτακου” προφανώς δεν κρίθηκαν επαρκείς, οπότε το θέμα παραπέμφθηκε στο Δ.Σ. με το ερώτημα της διαγραφής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση διαγραφής του Α. Βατάλη από το Δ.Σ. ετέθη λίγο αργότερα και στο γενικό συμβούλιο του “Σπάρτακου” που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΛΚΔΜ στα ορυχεία της ΔΕΗ. «Το γενικό συμβούλιο επικύρωσε τη διαγραφή του Α. Βατάλη με πολύ μεγάλη πλειοψηφία», όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Ταμίας του “Σπάρτακου”, Παύλος Μουρατίδης.
(e-ptolemeos.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου