Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Σταθάκης: Η ΕΣΣΕ του προσωπικού της ΔΕΗ καλύπτει πλήρως το προσωπικό των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Μελίτη

Σε ερώτηση στο Κοινοβούλιο  σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων στις Λιγνιτικές Μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης απάντησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης αναφέροντας πως η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας του προσωπικού της ΔΕΗ, υπεγράφη στις 30.05.2018 μεταξύ εκπροσώπων της επιχείρησης και των εργαζομένων και καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων.
Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις της συλλογική σύμβασης, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνουν όλο το προσωπικό της εταιρίας συµπεριλαµβανόµενου και του προσωπικού που εισφέρεται στους υπό
απόσχιση κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας ΑΗΣ Μεγαλόπολης και ΑΗΣ Μελίτης.
Θυμίζουμε ότι η ερώτηση με τίτλο "Στον «αέρα» από 1 Ιουνίου 2018 1.500 εργαζόμενοι στις Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ Φλώρινας και Μεγαλόπολης που πωλούνται σε ιδιώτες λόγω μη υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ)", κατατέθηκε από τον βουλευτή Φλώριναας, Ιωάννη Αντωνιάδη και συνυπεγράφη από τους βουλευτές Αρκαδίας Κώστα Βλάση και Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη.
Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση:
Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους ανωτέρω Βουλευτές, σας γνωρίζουµε ότι η επιχειρησιακή συλλογική σύµβαση εργασίας (ΕΣΣΕ) του προσωπικού της ∆ΕΗ, υπεγράφη στις 30-5-2018 από τους νόµιµα εξουσιοδοτηµένους εκπροσώπους της επιχείρησης, της ΓΕΝΟΠ/∆ΕΗ-ΚΗΕ και των πρωτοβάθµιων σωµατείων που αναφέρονται στην ΕΣΣΕ. Στην παρ. 8 του Κεφαλαίου Γ «Γενικές Ρυθµίσεις» της ΕΣΣΕ, ρητά αναφέρεται ότι οι ρυθµίσεις της περιλαµβάνουν όλο το προσωπικό της εταιρίας. συµπεριλαµβανόµενου και του προσωπικού που, σε εφαρµογή των διατάξεων του Ν. 4533/2018, εισφέρεται στους υπό απόσχιση κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας ΑΗΣ Μεγαλόπολης και ΑΗΣ Μελίτης.


Αρχειοθήκη ιστολογίου