Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Δέσμευση Στάσση: Η ΔΕΗ δεν θα κόψει το ρεύμα σε σχολεία

 

Καθησυχαστικός απέναντι στις ανησυχίες που εκφράζουν πολλές οι σχολικές επιτροπές, δημοτικές αρχές και Σύλλογοι Γονέων εμφανίζεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, διευκρινίζοντας ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να κόψει το ρεύμα σε καμία σχολική μονάδα.

Με τους λογαριασμούς να έχουν εκτοξευτεί την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων υπολείπεται ούτως ή άλλως κατά πολύ από την εξασφάλιση των συνθηκών που θα έπρεπε να επικρατούν, η ανησυχία για το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης των σχολείων λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος είναι διάχυτη στις σχολικές κοινότητες.

Η δέσμευση Στάσση περιέχεται σε έγγραφο που κατατέθηκε στη ΔΕΗ στα πλαίσια των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τον CEO της ΔΕΗ εξηγεί πως οι παροχές των σχολικών συγκροτημάτων “ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματικών και εφόσον έχουν χαρακτηριστεί ως δημόσιες, η ΔΕΗ δεν προχωρά σε εντολές παύσης εκπροσώπησης”.

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Στάσσης διευκρινίζει ότι “θέματα που σχετίζονται με ενδεχόμενες αποφάσεις όπως ειδική τιμολογιακή πολιτική για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και αύξηση στις κρατικές χρηματοδοτήσεις στις σχολικές μονάδες, δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Επιχείρησης. Αντίθετα, καθορίζονται με σχετική Υπουργική Απόφαση και η ΔΕΗ τις εφαρμόζει ως οφείλει”.  

 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου