Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ περιφρονεί τη ροδιακή κοινωνία


«Η ΔΕΗ περιφρονεί τη ροδιακή κοινωνία με την ανοχή της Κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα, τονίζει τα εξής:

«Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ με την ανοχή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς κανένα σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες Σορωνής, Κατταβιάς και όλων των κατοίκων του νησιού της Ρόδου, προχώρησε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους σταθμούς

παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ σε Σορωνή και Κατταβιά χωρίς να λάβει υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας με αποτέλεσμα στο σύνολο των 33 προσληφθέντων να μην υπάρχει ούτε μία Ροδίτισσα, ούτε ένας Ροδίτης!

Η ενέργεια αυτή αποτελεί casus belli για τη Ροδιακή κοινωνία διότι έρχεται να προσβάλλει με βάναυσο τρόπο διαχρονικές υποσχέσεις, δεσμεύσεις και αποφάσεις της επιχείρησης απέναντι στις Τοπικές Κοινότητες, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρά τις ρητές δεσμεύσεις των βουλευτών του Νομού, οι οποίοι στέκουν σήμερα βουβοί παρατηρητές.

Κυρίως όμως, περιφρονεί την ελληνική δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του οποίου εκκρεμεί η έκδοση απόφασης για την ακύρωση της προκήρυξης και του τρόπου επιλογής των υποψηφίων μετά από αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «ΖΕΥΣ» και του δήμου της Ρόδου. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Σορωνής και Κατταβιάς διέθεσαν τις περιουσίες τους και υπομένουν τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς κανένα ανταποδοτικό όπως φαίνεται όφελος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει κάτι ή θα μείνει να χειροκροτεί;».

www.rodiaki.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου