Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Σκρέκας: Όποιος πάροχος είναι πιο φθηνός θα πάει καλύτερα - Πλέον ο λαός θα έχει επιλογές στα τιμολόγια

energypress.gr

Χάρης Αποσπόρης

Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στην παραγωγή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας.

Όπως τόνισε σχετικά: "Πλέον όποιος πάροχος είναι πιο φθηνός θα πάει καλύτερα. Ο λαός θα έχει επιλογές. Ο καταναλωτής πρέπει να μπορεί να καταλαβαίνει και να διακρίνει, για αυτό αλλάξαμε τη μορφή των τιμολογίων με κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής".
 
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα της παρέμβασης "η αντιπολίτευση έχει βρεθεί σε αμηχανία γιατί η κυβέρνηση προστατεύει τον καταναλωτή".

Υπήρξαν στο παρελθόν έντυπα λογαριασμών ρεύματος που δεν αναφερόταν η κρατική στήριξη. "Ερχόμαστε με νόμο και λέμε ότι δίπλα στο πληρωτέο ποσό θα αναφέρεται η επιδότηση για να καταλαβαίνει ο κόσμος την προσπάθεια που κάνουμε απέναντι στην ενεργειακή κρίση", τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Αναφερόμενος εν γένει στην ενεργειακή κρίση, είπε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο τώρα και οφείλεται στη διεθνή ενεργειακή κρίση. "Δεν φταίει η κυβέρνηση που το πετρέλαιο και το αέριο είναι στα ύψη. Η ανάπτυξη ήταν μηδενική επί ΣΥΡΙΖΑ παρά τις χαμηλές ενεργειακές τιμές, ενώ τώρα είναι υψηλή παρά τις αυξημένες τιμές".

"Στις τιμές χονδρικής έχουμε μεγάλη αύξηση, αλλά στη λιανική είμαστε φθηνότεροι από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Θα δούμε και τους επόμενους μήνες και χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής, θα δει ο πολίτης αν βοηθά αυτή η κυβέρνηση και πόσο", κατέληξε ο υπουργός.

Αρχειοθήκη ιστολογίου