Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Σοβαρές καταγγελίες του προέδρου της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ, Μ. Τωμαδάκη στην Κομοτηνή (βίντεο)

Ακατάλληλοι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ σε Θράκη και Μακεδονία, καταγγέλλει ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=99949#.VkeCfenKBJ0.email
Ακατάλληλοι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ σε Θράκη και Μακεδονία, καταγγέλλει ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

«Τις έχει παραλάβει η επιχείρηση, τις έχει τοποθετήσει και αυτές πέφτουν. Αντί να τις στείλει στον εισαγγελέα, έχει διατάξει εσωτερική έρευνα», ανέφερε ο Μανώλης Τωμαδάκης Καταγγελίες για μεγάλη έλλειψη τεχνικών στη ΔΕΗ σε επίπεδο Θράκης, από στελέχη της ΕΤΕ/ΔΕΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δήμητρα Συμεωνίδου 
«Τις έχει παραλάβει η επιχείρηση, τις έχει τοποθετήσει και αυτές πέφτουν. Αντί να τις στείλει στον εισαγγελέα, έχει διατάξει εσωτερική έρευνα», ανέφερε ο Μανώλης Τωμαδάκης
 Καταγγελίες για μεγάλη έλλειψη τεχνικών στη ΔΕΗ σε επίπεδο Θράκης, από στελέχη της ΕΤΕ/ΔΕΗ
Με φωτογραφίες συνόδευαν τις καταγγελίες για ακατάλληλους στύλους της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τη μεγάλη έλλειψη τεχνικών στη ΔΕΗ σε επίπεδο Θράκης, τη διαρκή προτίμηση που δείχνει η διοίκηση της επιχείρησης σε εργολάβους, αλλά και την προμήθεια ακατάλληλων υλικών, έκανε κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ) Μανώλης Τωμαδάκης. 
Mμαζί με τον γραμματέα της Ένωσης Κώστα Μανιάτη βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη μας, όπου συνάντησαν τους εργαζομένους του κλάδου και συνομίλησαν μαζί τους. Σε δηλώσεις του ο κ. Τωμαδάκης κατήγγειλε την πολιτική της επιχείρησης για τη μη πρόσληψη τεχνικών, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες νέες προσλήψεις έγιναν το 2010 και ήταν πολύ λίγες σε αριθμό. 
Έκανε γνωστό ότι η επιχείρηση λειτουργεί στην Κομοτηνή με 10 τεχνικούς, τους οποίους ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ χαρακτήρισε ήρωες. «Είναι τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να..
μην τηρούνται οι συνθήκες ασφαλούς εργασίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και εφόδια προστασίας. Δε μπορεί να φεύγουν οι συνάδελφοι από το σπίτι τους το πρωί και να μην ξέρουν αν θα επιστρέψουν υγιής». Προσλήψεις που έχουν γίνει, αλλά βρίσκονται μπλοκαρισμένες, εν αναμονή της έκδοσης ΦΕΚ από τον υπουργό, θα ήταν μία λύση, εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών, επισημαίνοντας, βέβαια, πως πάλι θα υπάρχουν ελλείψεις, αλλά τουλάχιστον θα τηρούνται τα μέτρα ασφαλούς εργασίας. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την περιοχή της Θράκης, είπε ο κ. Τωμαδάκης αναφέροντας το παράδειγμα της Κρήτης όπου στο δίκτυο υψηλής τάσης η επιχείρηση έχει στη διάθεσή της μόλις τρεις εναερίτες. «Το πρόβλημα υπάρχει παντού, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Όμως ειδικά στην Θράκη για να βγει η στοιχειώδης βάρδια εργαζομένων για αποκατάσταση βλαβών, μετακινούνται εργαζόμενοι από άλλες περιοχές, είτε Αλεξανδρούπολη, είτε Θεσσαλονίκη». 

Μάλιστα η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ έχει λάβει απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις εντός του μήνα, εφόσον δεν βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη διοίκηση της επιχείρησης. Σε καταγγελίες που αφορούν την προμήθεια υλικών, προχώρησε επίσης ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες. Αυτές αποτυπώνουν ξύλινους στύλους, που «έχουν προμηθευτεί και τοποθετηθεί από τη ΔΕΗ και αρχίζουν και πέφτουν λες και είναι κεριά. Αυτό σημαίνει ότι οι στύλοι αυτοί δεν έχουν την κατάλληλη εκείνη επεξεργασία. Τις έχει παραλάβει η επιχείρηση, τις έχει τοποθετήσει και αυτές πέφτουν. Αντί να τις στείλει στον εισαγγελέα, έχει διατάξει εσωτερική έρευνα», ανέφερε ο Μανώλης Τωμαδάκης κάνοντας γνωστό ότι οι περισσότεροι τέτοιοι ακατάλληλοι ξύλινοι στύλοι εντοπίζονται στις περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας. «Κοινωνικό τιμολόγιο τεχνίτης της ΔΕΗ δεν κόβει» Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των στελεχών της ΕΤΕ/ΔΕΗ στα γραφεία της επιχείρησης στην Κομοτηνή, τέθηκε και το ερώτημα σχετικά με τις διακοπές ρεύματος σε όσους έχουν οφειλές. 
«Κοινωνικό τιμολόγιο τεχνίτης της ΔΕΗ δεν κόβει», είπε με έμφαση ο πρόεδρος της Ένωσης. «Διαφωνούμε να υπάρχουν οφειλέτες που έχουν χρήματα αλλά έχουν μπει στη λογική του δεν πληρώνουμε. Όμως πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ελπίδα ώστε να μην υπάρξει σπίτι χωρίς το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος», είπε με τη σειρά του ο γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης. 
Μόλις χθες η ΔΕΗ διέψευσε ότι θα προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης 700.000 πελατών της όπως αναφέρονταν σε δημοσιεύματα εφημερίδων. Τονίζει επίσης, σε ανακοίνωσή της, πως δε γίνεται αποκοπή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και το έχουν δηλώσει στη ΔΕΗ.




Πηγή: www.xronos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου