Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο ΔΕΔΔΗΕ επενδύει σε σύγχρονα δίκτυα στο νομό Ροδόπης


Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί
και παγιωθεί στη χώρα μας, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συνεχίζει την υλοποίηση των φιλόδοξων προγραμμάτων του για την αναβάθμιση των υποδομών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως αναφέρει ο "Παρατηρητής", στην πόλη της Κομοτηνής είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την υπογειοποίηση των δικτύων, που θα καταστήσουν παρελθόν τα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια και τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Με την υπογειοποίηση μειώνονται οι βλάβες, είναι πιο εύκολη η αποκατάστασή τους όταν προκαλούνται, περιορίζονται οι κίνδυνοι για τους πολίτες και αναβαθμίζονται αισθητικά οι ..
περιοχές παρέμβασης. Οι υπογειοποιήσεις έχουν ολοκληρωθεί ήδη σε γειτονιές στα νότια της Κομοτηνής, εξελίσσονται στην περιοχή γύρω από το ΙΚΑ και θα ακολουθήσει η περιοχή γύρω από την οδό Λαμψάκου.
Ταυτόχρονα όμως ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί δύο μεγάλα προγράμματα βελτιώσεων των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ στην περιφέρεια του νομού Ροδόπης. Το πρώτο αφορά στην αναβάθμιση των δικτύων της παραλιακής ζώνης και το δεύτερο στην αναβάθμιση και την αλλαγή όδευσης των δικτύων του ορεινού όγκου. Σκοπός των παρεμβάσεων στην παραλιακή ζώνη, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής, κ. Γεωργία Ανδρέου, είναι να ενωθεί παραλιακά το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από το Φανάρι μέχρι την περιοχή της Μαρώνειας. Μέχρι σήμερα, οι οικισμοί που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της Ροδόπης συνδέονταν ακτινωτά με κεντρικό δίκτυο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα σε περίπτωση βλαβών και δη κατά τις περιόδους τουριστικής αιχμής να μην υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες τροφοδότησής τους με ηλεκτρικό ρεύμα. Η κ. Ανδρέου αναγνώρισε πως τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στα παράλια του νομού μας, το δίκτυο της ΔΕΗ υφίστατο μεγάλη επιβάρυνση, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται και προβλήματα στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι εν εξελίξει παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής υπόσχονται ακριβώς την ενεργειακή «θωράκιση» των δημοφιλών για ντόπιους και επισκέπτες παραθαλάσσιων προορισμών του νομού μας.
Αλλαγή όδευσης για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του ορεινού όγκου
Τη ίδια στιγμή, όμως, μέριμνα από τον ΔΕΔΔΗΕ επιδεικνύεται και στην αναβάθμιση των υποδομών της ορεινής Ροδόπης, εκεί όπου οι κάτοικοι δοκιμάζονται από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ιδίως κατά τις περιόδους που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως εξήγησε η κ. Ανδρέου, το δίκτυο της ΔΕΗ στον ορεινό όγκο αφενός είναι παλιό, αφετέρου αναπτύσσεται σε σημεία με κακή πρόσβαση, χαρακτηριστικά που μετατρέπουν σε «οδύσσεια» κάθε προσπάθεια αποκατάστασης βλάβης, ιδιαίτερα σε περιόδους με συχνές χιονοπτώσεις. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, «κάποια σημεία είναι πολύ δυσπρόσιτα και πρέπει να μεταφερθούν με τα χέρια οι στύλοι, πράγμα που όταν έχει χιόνι ή παγετό δεν μπορούμε να το κάνουμε». «Γι’ αυτό κοιτάμε να αλλάξει η όδευση», προσέθεσε η διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ, «ώστε το δίκτυο να διέρχεται από σημεία, που να είναι εύκολα προσβάσιμα».

 http://energypress.gr/news/o-deddie-ependyei-se-syghrona-diktya-sto-nomo-rodopis

Αρχειοθήκη ιστολογίου