Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σκουρλέτης: "Μπηχτές" για τη ΔΕΗ, ικανοποίηση για διαπραγμάτευση, "μπλόκο" στα τέλη ΔΕΣΦΑ

Στα μείζονα θέματα της αγοράς ενέργειας αναφέρθηκε σήμερα ο
Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ΥΠΕΝ.
Όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο υπουργός προανήγγειλε μειώσεις για όλες τις κατηγορίες οικιακών καταναλωτών εφόσον κριθεί επιτυχημένη η νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην οποία προχώρησε η Επιχείρηση κι εφόσον παραμείνουν χαμηλές οι τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης δήλώσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία επιπλέον ιδιωτικοποίηση στην..
ενέργεια. Υπογράμμισε ότι οι μετοχές της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, και ΔΕΠΑ θα μεταβιβαστούν από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο ταμείο για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές θα πουληθούν.
Επίσης, ο υπουργός ανήγγειλε κι επίσημα την προώθηση μοντέλου των κοινοπρακτικών σχημάτων ΔΕΗ και ιδιωτών, υποστηρίζοντας ότι είναι ανοιχτή η ατζέντα σε σχέση με τη συνεισφορά της ΔΕΗ (λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, αλλά και μέρος του πελατολογίου).
Τέλος, αναφορικά με τις Σκουριές ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι είναι ανάγκη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εταιρεία, τοπική κοινωνία και υπουργείο, να κάνουν υποχωρήσεις. Είπε ότι είναι απαραίτητος ένας αμοιβαίος συμβιβασμός και τόνισε ότι εμμένει στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, του περιβάλλοντος και στην τήρηση της νομιμότητας.

 http://energypress.gr/news/skoyrletis-mpihtes-gia-ti-dei-ikanopoiisi-gia-diapragmateysi-mploko-sta-teli-desfa-symvivasmos

Αρχειοθήκη ιστολογίου