Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΓΣΕΕ: Ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες

Αποτέλεσμα εικόνας για εΜΕΙΣ ΓΣΕΕ

Η ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ 
ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ 
ΤΗΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ 
ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ 
ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ 
ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ 
Συναδέλφισσες, -φοι 
Η μεγάλη πλειοψηφία του σώματος των αντιπροσώπων της παράταξής μας στο 36ο Συνέδριο μετά από εισήγηση της γραμματείας, στη χθεσινή ολομέλειά του ενέκρινε τη συνεργασία με την αριστερή παράταξη του ΜΕΤΑ που ανταποκρίθηκε στην επιστολή προβληματισμού που αποστείλαμε σε όλες τις αριστερές παρατάξεις και αριστερούς συνδικαλιστές από τις 7 Μάρτη. 
Μας  λυπεί το γεγονός του ότι κάποιοι σύντροφοί μας, μην καταφέρνοντας να επιβάλουν την εμμονική άποψή τους και μη σεβόμενοι τη δημοκρατική απόφαση.. της πλειοψηφίας που πάρθηκε μετά από διεξοδικό διάλογο, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και την ίδια στιγμή, χωρίς να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο, διακίνησαν αντιδεοντολογικά και παράτυπα και χωρίς γνώση της γραμματείας, ανακοίνωση που είχαν προετοιμάσει πριν την απόφαση! 
Μας  λυπεί επίσης ότι ενώ είναι μειοψηφία εξέδωσαν ανακοίνωση με τον τίτλο του ΕΜΕΙΣ!, γράφοντας μάλιστα μια σειρά ψέματα. Δεν θα απαντήσουμε εν θερμώ σε αυτά.  
Το ότι όμως διακινούν ότι θα γίνει ενσωμάτωση της παράταξής μας στο ΜΕΤΑ, ξεπερνά τα όρια του ψέματος και εξυπηρετεί δόλιες σκοπιμότητες και επιδιώξεις της καθεστηκυίας τάξης της ΓΣΕΕ που «τρίβει τα χέρια της».  
Κυρίως όμως μας λυπεί, αλλά δεν μας προβληματίζει πιά το μεγάλο τους πείσμα, ότι δεν ήθελαν να πάρουμε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε και να διερευνήσουμε με τις άλλες αριστερές παρατάξεις την πιθανότητα στης συμπόρευσης και της συστράτευσης πάνω σε μια μίνιμουμ πολιτικοσυνδικαλιστική πλατφόρμα. 
Δεν μπόρεσαν με επιχειρήματα – πέρα από κραυγές - να μας δώσουν να καταλάβουμε που είναι το πρόβλημα, όλοι άλλωστε γνωρίζουν ποιοι και γιατί τρέμουν μια τέτοια συνεργασία. 
Συνεχίζουμε στις αρχές, στις αξίες και στην ιδρυτική διακήρυξη του ΕΜΕΙΣ, με το ΕΜΕΙΣ, διατηρώντας και δυναμώνοντας την παράταξή μας με αποφάσεις, δράσεις και συνεργασίες που ανοίγουν τους ορίζοντες για ανατροπές υπέρ των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.  
Τέλος παραθέτουμε την επιστολή που στείλαμε σε όλες τις παρατάξεις και για την οποία έκαναν απίστευτη προσπάθεια να μην σταλεί, ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για την στάση και τις επιλογές του καθενός. 
Αθήνα 7/3/2016 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ 
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 
ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ 
36Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 
Σύντροφοι, 
σε 12 μέρες από σήμερα ανοίγει η αυλαία του 36ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Όπως όλα δείχνουν η παραδομένη και συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που επί των ημερών της και εξαιτίας της το εργατικό κίνημα δέχτηκε αλλεπάλληλες ήττες με τους γνωστούς τρόπους και όχι γιατί έχει την αποδοχή των εργαζομένων στους οποίους δεν τολμά να εμφανιστεί και κρύβεται (γι’ αυτό άλλωστε 6 χρόνια τώρα τα συνέδρια γίνονται μακριά από την Αθήνα), όχι μόνο θα επανα-επιβεβαιώσει την πρωτιά της, πιθανότατα θα αυξήσει και την «δύναμή» της. 
Επειδή αυτό (πέρα απ’ όλα τα άλλα) ως άκουσμα και μόνο θα λειτουργήσει αρνητικά για την επανασυσπείρωση των εργαζομένων και με γνωστό το ρόλο της που είναι να μην αναπτυχθεί ουσιαστικός αγώνας και αντίσταση, προκειμένου να μην συμβεί αυτό, εμείς ως παράταξη με το ηθικό ανάστημα των συνδικαλιστών που συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που με πείσμα και πάθος αντιπάλεψαν την παραδομένη και συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, με το ηθικό ανάστημα των συνδικαλιστών που χωρίς να διστάζουν ή κομπιάζουν συγκαταλέγονται ανάμεσα σ’ αυτούς που της άσκησαν την πιο σκληρή κριτική, αλλά και με το ηθικό ανάστημα των συνδικαλιστών που πάντα προσέγγιζαν τις προτάσεις σας με πνεύμα ενότητας στηρίζοντάς τες τις περισσότερες φορές, σας απευθύνουμε πρόσκληση να συζητήσουμε είτε το αν μπορούμε και το πώς μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην τυπική, κάλπικη και νόθα κυριαρχία της, είτε (και το κυριότερο είναι αυτό) το πώς θα στείλουμε ένα άλλο μήνυμα στον κόσμο της εργασίας απ’ αυτό που θα στείλει το άκουσμα ότι πάλι η παραδομένη και συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ (δηλαδή αυτοί που απέτυχαν παταγωδώς να προστατέψουν τα συμφέροντα των εργαζομένων) ξαναηγούνται της ΓΣΕΕ.  
Συνάδελφοι,  
Για εμάς προκειμένου κάτι να αλλάξει και να μην έχουμε πάλι μια από τα ίδια, αλλά κυρίως για να στείλουμε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας που μπροστά του δεν τολμά να εμφανισθεί ο κρυπτόμενος  πρόεδρος της ΓΣΕΕ, πότε δεν είναι αργά. 
Το 36ο συνέδριο είναι μια ευκαιρία μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. 
Αναμένουμε απάντησή σας. 

Συντροφικά 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου