Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Εμφύλιος» Σωματείων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης



Σύμφωνα με το Σωματείο, «σε μια περίοδο μεγάλων αγώνων και προετοιμασίας νέας 48ωρης γενικής απεργίας, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης ασχολείται με το πώς θα διασφαλίσει τις καρέκλες του. Με αφορμή όλων αυτών που ακούγονται για δήθεν ενοποίηση των σωματείων».
 Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, διερωτάται απευθυνόμενο στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, «τι θα ωφελήσει τους εργαζόμενους ένα νέο σωματείο φτιαγμένο από παλιά υλικά (ίδιοι άνθρωποι)» και υπογραμμίζει, «μην πέσετε πάλι στην ίδια παγίδα. Σωματείο που δεν έχει σαν πρώτο μέλημα τον εργαζόμενο, που δεν..
έρχεται σε αντιπαράθεση με τις εντολές τις κυβέρνησης και τις οδηγίες της ΕΕ, που σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (ΓΕΝΟΠ) και τριτοβάθμιο ΓΣΕΕ, αποδέχεται την ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας δεν μας χρειάζεται».
 Επισημαίνουν ότι ως Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια παλεύουν «για την ενότητα με ταξικό προσανατολισμό, με συσπείρωση όλων των εργαζομένων, σε όποιο τομέα κι αν βρίσκονται, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις» και προσθέτουν πως για μια τέτοια ενότητα θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις. 
Αναφέρουν ,επίσης, ότι, «ενωμένοι εργάτες με σωστή καθοδήγηση είναι το κλειδί για να πάει μπροστά το εργατικό κίνημα» και τονίζουν πως, σήμερα υπάρχει αναγκαιότητα να οργανωθούν και να συσπειρωθούν όλοι γύρω από το Σωματείο των Εργαζόμενων στην Ενέργεια και να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

www.dikaiologitika.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου